Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

MaxSnus.no går på børs - prises til 100 millioner

Petter Sørlie, gründer og styreleder i MaxSnus.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Velger notering i Sverige.

ANNONSE

Norske MaxSnus.no, som selger snus på nett, har på kort tid skapt en lønnsom virksomhet og forventer en omsetning på over 100 millioner i år. Nå går selskapet på børs i Sverige.

Den opprinnelige planen var notering i Norge på Euronext Growth, men etter at Oslo Børs har innført nye opptakskrav valgte selskapet å benytte seg av en annen mulighet.

LES OGSÅ: Snus-salg tar av på nett - på vei mot børsnotering og 150 millioner

Oslo Børs har siden desember innført nye, strengere opptakskrav for notering av selskaper, blant annet krav om ny emisjon/spredningssalg på minst 26 millioner kroner før notering kan finne sted. Dette var krav vi nok kunne innfridd med bistand fra Nordnet, men til en kurs vi ikke helt var fornøyde med, skriver Petter Sørlie, gründer og styreleder i MaxSnus, i en melding.

MaxSnus har inngått en avtale med det svenske Sealwacs AB, om en såkalt "Reverse Takeover". Selskapet er notert på Spotlight Market/Stockholm.

Det vil si at Sealwacs kjøper opp alle aksjene, men at MaxSnus og deres aksjonærer overtar selskapet i praksis. Sealwacs betaler ved å gi ut nye aksjer til aksjeeierne.

"Høyere prising i Sverige"

I følge avtalen vil MaxSnus.no sine eiere få 91,55 prosent, mens SealWacs eksisterende eiere får 8,45 prosent. Sealwacs AB har i dag ca. 700 aksjonærer og MaxSnus har ca. 230. Avtalen priser MaxSnus.no AS til 100 millioner kroner.

Fordelen med en notering i Sverige er at vi mener vi får høyere prising enn i Norge, vi bredder grunnlaget for fremtidig aksjonærbase til Norge OG Sverige samt at vi vil kunne få bra attention hvis vi også velger å lansere e-handlesplattformen i Sverige.

Forutsetningen for endelig gjennomføring er at minst 90 prosent av aksjonærene i MaxSnus aksepterer tilbudet. Transaksjonen forventes gjennomført i Generalforsamling i Sealwacs AB den 20. mai.

Del artikkel: