Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Mediegigantene bygger nytt selskap - storsatser på e-handel

Anders Eriksson og Raoul Grünthal.
therese.karlsrud.haugen

"Etterspørselen øker sterkt"

ANNONSE

Mediehusene Schibsted og svenske Bonnier News, lanserer et felles selskap kalt Sweship. Planen er å etablere seg som en distribusjonsløsning for e-handelen.

Dette skal bistå den raskt voksende netthandelen i først og fremst Sverige, som er markedet de vil fokusere på innledningsvis.

Vi opplever at det finnes behov for mer effektive, stabile og bærekraftige distribusjonsløsninger på markedet og at det er dette vi håper å bidra med i vårt felles selskap, sier Anders Eriksson, administrerende direktør i Bonnier News, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Vokser kraftig med hjemlevering - dette er selskapet bak suksessen

I Norge har Schibsted allerede et veletablert distribusjonsnettverk gjennom Helthjem, som leverer pakker hele veien hjem til døra for en rekke nettbutikker.

Bonnier News har på sin side vært med på å etablere tjenesten Early Bird på det svenske markedet, sammen med andre lokalaviskonserner. Sweship og EarlyBird blir to ulike tjenester, men skal benytte seg av samme distribusjonsnettverk.

Vi har de siste årene utviklet flere nye suksessfulle distribusjonstjenester. Nå ser vi at etterspørselen av disse tjenestene øker sterkt i Sverige, både fra svenske og internasjonale kunder. Med en felles satsing sammen med Bonnier News kommer vi til å kunne møte denne etterspørselen, sier Raoul Grünthal, Schibsteds Sverigesjef.

Sweship vil snart bli varslet til relevante konkurransemyndigheter og må godkjennes.

LES OGSÅ: Schibsted Distribusjon rundet halvannen milliard: "Enorm vekst"

Del artikkel: