Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Selger dobbelt så mye mat på nett: ”Vi ser en dreining”

Foto: Mats Dreyer
therese.karlsrud.haugen

Dette handler kundene i julen.

ANNONSE

Tradisjonene står sterkt i jula, men man ser likevel noen nye trender i år. Det kommer frem når Meny oppsummerer julehandelen.

I tillegg til at coronaviruset får flere til å handle matvarene på nett, er det også en endring i hva det er folk handler inn til julefeiringen. Blant annet spiser vi oss gjennom flere ulike juleretter, handler mer vegetar og drikker mer alkoholfritt. Dessuten handler netthandelskundene noe mer sunt enn de fysiske kundene. 

Flere, også de litt yngre, spiser seg gjennom flere ulike julemenyer. De samles i ulike lag gjennom desember og spiser rakfisk, lutefisk, pinnekjøtt og torsk, noen til og med smalahove, sier Ferskvaresjef Espen Lie i MENY.

Hos Meny skal salget av alkoholfritt ha økt med 20 prosent så langt i år, samtidig som vegetarprodukter har hatt en økning på 35 prosent.

I fjor lagde noen få av våre butikker nøttesteik, og de klarte ikke å dekke etterspørselen. Bestillingene rant inn. Eksempelvis solgte MENY Stavern over 100 nøttesteiker, sier Lie.

På Meny.no har oppskriftene på julekaker vært populære siden midten av november. I år er det risboller, Sarah Bernard og kokosmakroner som er de tre meste søkte oppskriftene. Av de tradisjonelle slagene, er pepperkaker på klikk-toppen, etterfulgt av krumkaker og brune pinner.

Kraftig vekst siden mars

Meny meddeler også at de har hatt en økning i nettbestillinger på drøye 100 prosent mot samme periode i fjor.

Vi har stor økning i salg på nett. Så langt i år har vi en økning i bestillinger på drøye 100% mot samme periode i fjor. Vi ser en dreining fra yngre nettkunder og barnefamilier over til alle aldersgrupper. Våre faste kunder bestiller oftere enn før, men vi har også fått et betydelig antall nye nettkunder siden mars. Og mange av de nye kundene, er blitt faste kunder, sier Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i Meny.

Det er dessuten noen forskjeller mellom hva nettkundene og de fysiske kundene handler.

Generelt handler netthandelskundene noe mer frukt og grønt, mer fersk fisk og mindre søtsaker, enn de fysiske kundene. De benytter seg også oftere av tilbudene, noe som kan skyldes at tilbudsvarene er lett å finne da de ligger samlet under fanen «tilbud». Vi ser også at de handler inn flere middager, noe som trolig skyldes at de planlegger bedre og lengre frem i tid. Ellers går det mye i melk og tunge varer, men også mye barnemat og bleier, samt veldig mye Fri For-varer, sier Hynne og legger til:

Og på lik linje med endringene vi ser i våre fysiske butikker etter at korona inntraff, ser vi stor økning i salg av brus, tobakk, tørrvarer, mel, fryst kjøtt etc.

Meny leverer matvarer på døra i alle de store norske byene som Bergen, Stavanger, Trondheim, Drammen, Kristiansand og stor-Oslo samt Fredrikstad, Sarpsborg, Moss, Ski, Drøbak, Lillehammer, Holmestrand, Tønsberg, Sandefjord, Horten, Larvik, Skien, Porsgrunn, Arendal, Hønefoss, Haugesund og Stjørdal, hvor sistnevnte har hentepunkt. I tillegg åpnet de i Tromsø for noen uker siden.

Del artikkel: