Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

MENY øker med over 420 millioner – spesielt én kategori skyter i været

MENY-sjef Vegard Kjuus.
Foto: MENY
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Så en umiddelbar økning.

ANNONSE

MENY-kjeden runder av 2021 med en omsetningsvekst på ca. 2 prosent sammenlignet med 2020. I 2020 omsatte supermarkedkjeden for 21,3 milliarder kroner, hvilket betyr at fjorårets resultat landet på litt over 21,7 milliarder kroner.

Gjennom 2021 kan MENY-sjef Vegard Kjuus fortelle om en helt eventyrlig vekst innen spesielt én kategori.

På ti år har lokalmat gått fra å være veldig smale produkter for spesielt interesserte til noen mange vil ha. Dette er en gledelig og viktig utvikling som bidrar til flere lokale arbeidsplasser og mangfold av leverandører, samt større utvalg av norskproduserte varer i våre butikker, sier Kjuus i en pressemelding. 

Kategorien lokalmat har vokst med hele 13 prosent, og omsetningen for lokalmat endte på 1,35 milliarder i 2021. Lokalmat er dermed en klar dagligvarevinner, og utgjør totalt 6 prosent av MENYs omsetning.

LES OGSÅ: NorgesGruppen inngår avtale om RMA-teknologi: "Blir et viktig verktøy"

Økt bevisstgjøring står bak rakettvekst

Da pandemien rammet våren 2020, kjørte vi markedskampanjer for å hjelpe de små og sårbare lokalmatprodusentene. Vi så en umiddelbar økning, som gledelig nok har holdt seg. Lokalmat handler om kvalitet og matkultur, men også utnyttelse av lokale råvarer og en tydelig geografisk identitet, sier Kjuus. 

MENY samarbeider i dag med 450 lokalmatprodusenter fra alle kriker og kroker i landet. Flere av produsentene har sine produkter tilgjengelig i kjedens alle 187 butikker.

Del artikkel: