Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Mester Grønn fortsetter sin digitale vekst – ruller ut nye løsninger i 2022

Hege C. Hildeng, markedsdirektør i Mester Grønn.
Foto: Mester Grønn
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Omnikanal er en evig jobb"

ANNONSE

Det gikk hardt utover Mester Grønn da kjeden i mars 2021 måtte stenge over 40 butikker og permittere flere hundre ansatte. Til tross for dette har selskapet kommet seg godt gjennom nok et år preget av pandemi – og netthandelen står stadig for en større andel av veksten.

Mester Grønn har klart seg bra gjennom pandemien til tross for utfordringer med stengte butikker, permitteringer og stadige endringer i smittevernstiltak. Vi har svært dyktige og serviceorienterte ansatte som brenner for den beste handleopplevelsen og det å levere markedets beste kvalitetsprodukter, forteller Hege C. Hildeng, markedsdirektør i Mester Grønn, til Ehandel.

Fokuset har dog ikke endret seg gjennom pandemien – og det skal leveres blomster av høy kvalitet til gode priser, i tillegg til at Mester Grønn søker å være markedets beste innen både fysiske og digitale handleopplevelser. For å oppnå dette, trenes det daglig i butikk, på kundesenteret samt i administrasjonen.

Vi er opptatt av tilbakemeldinger fra våre kunder, og bruker disse aktivt i hverdagstreningen vår og for å plukke opp tegn til behov for justeringer i vår digitale tjeneste, forteller Hildeng.

I 2020 inngikk kjeden et samarbeid med det digitale byrået Isobar, nå Merkle, for å ruste seg for fremtiden og øke den digitale tilstedeværelsen.

Vi er godt i gang med vår digitaliseringsprosess og implementering av verktøyene vi har investert i. Det å bli gode på omnikanal er en evig jobb, og vil nok aldri ta slutt, men vi har kommet godt i gang og mye vil rulles ut i 2022, sier Hildeng, og uttaler videre:

Nettbutikken er den butikken med størst vekst. Det skyldes naturligvis at flere foretrekker å bestille på nett, men vi har også fått en ekstra effekt som følge av pandemien. Spesielt har bedrifter i større grad sendt blomster til ansatte og samarbeidspartnere.

Krever kompensasjon for enorm strømprisøkning

Nå nærmer vi oss julehøytiden, og det er som for mange andre innen handelsnæringen en hektisk tid. Dog presser det litt ekstra på Mester Grønn i år, som er blant de som sliter med enorme strømregninger i veksthusnæringen.

Administrerende direktør i Mester Grønn, Erling Ølstad, har gått hardt ut mot myndighetene i medier og varslet akutt krise. Det etterlyses en kompensasjonsordning for strømregningen som Ølstad opplyser til NRK at nå er fem ganger så høy som for et år siden.

Strømkostnadene er en kjempeutfordring for hele veksthusnæringen enten det er agurk og tomat eller blomster. Regjeringspartiene har vært veldig opptatt av å både ta landet i bruk og produsere lokalt, men med de energikostnadene og avgiftene som er nå, blir ikke næringen konkurransedyktig overfor utenlandsk import og vi står i fare for å miste en hel bransje. Norske gartnerier er viktig i et forsyningsperspektiv, de dyrker miljøvennlig, har gode produkter tilpasset norsk klima, og er kortreiste. Det ofres nå, sier Ølstad.

Det gjenstår å se hva Støre-regjeringen legger frem av kompensasjonsordninger for å bøte på de enorme strømprisene denne vinteren, både for private og for næringslivet. Uansett skal en halv million julestjerner dyrkes frem til nordmenn innen jul hos Mester Grønn.

Siden pandemiens inntog i mars 2020 har kjeden sluppet unna å måtte stenge ned butikker for godt, og har dessuten åpnet 10 nye butikker i samme periode. Til sammen har Mester Grønn 141 butikker rundt om i landet, og nærmere 1700 ansatte.

Del artikkel: