Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Mester Grønn, Nille og Kid stenger ned - må permittere hundrevis

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Handelsstopp til over påske.

ANNONSE

Mandag denne uken ble det klart at de strengeste tiltakene innføres i 52 kommuner. Nedstengingen rammer Viken fylke og Gran kommune, noe som gjør at blant annet blomsterkjeden Mester Grønn må stenge 41 butikker og permittere 350 ansatte. Fra før av er selskapets butikker i Bodø og Tønsberg.

I de aktuelle kommunene meddeler selskapet at de har produksjonskontakter for cirka 100 millioner kroner i utsalgsverdi.

Dette rammer så mange arbeidsplasser og implisitt så store verdier at det er særdeles utfordrende for hele blomsterbransjen. Som bransje ble vi først rammet av nedstengning i de mest folkerike områdene i Norge til morsdag og valentinsdagen, nå går også påsken! sier administrerende direktør Erling J. Ølstad i en pressemelding.

Det er nå tiltaksnivå A som gjelder i Viken og Gran, som trådte i kraft natt til tirsdag. Det er blant annet påbud om hjemmekontor for dem som kan, stengte butikker og gult nivå på barnehager og skoler. Tiltakene skal gjelde til over påske.

I Oslo har det også blitt strammet ytterligere inn på de lokale tiltakene, hvor det blant annet innføres hjemmeskole og digital undervisning i enkelte bydeler. Samtidig innskrenkes sosialt samkvem til maksimalt to personer i private hjem.

1000 permitteres

Det er kun butikker som dagligvare, apotek og Vinmonopol, som får holde åpent med de strenge tiltakene. Resten av detaljhandelen må stenge.

I den forbindelse har også Nille meddelt at de må permittere over 1000 medarbeidere på grunn av at de har stengt ned 121 butikker, mens Kid har stengt ned ytterligere 33 butikker etter de nye restriksjonene. Det meddeler E24.

Vi må gjøre vårt for å komme oss gjennom. Det er veldig synd for de ansatte som dette går hardt utover igjen. Jeg har ikke et eksakt tall, men det nærmer seg rundt tusen mennesker, sier Nille-sjef Kjersti Hobøl til E24.

Del artikkel: