Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Midt i coronakrise - Autostore søker rundt 40 nye ansatte

therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

"Mange vil vurdere å investere mer i automasjon"

ANNONSE

Robotselskapet Autostore, som har levert robotsystemer til selskaper som XXL, Komplett, Puma og Gucci, vokste med 45 prosent i fjor og forventer ytterligere etterspørsel i tiden som kommer. Selskapet opplyser nå at de er i en prosess på ansettelse av 30-40 nye stillinger. Det skriver E24.

Autostore er i utgangspunktet en norsk teknologibedrift, men ble i fjor solgt av svenske EQT til det amerikanske fondet THL Partners for hele 16 milliarder kroner.

LES OGSÅ: Slik påvirker coronaviruset nordmenns handlevaner

Alle prosjektene vi har solgt går som vanlig. På kort sikt fører nok corona til at noen utsetter beslutninger, men når ting går tilbake til normalt vil mange vurdere å investere mer i automasjon. Utviklingen som uansett ville skjedd over tid, vil nå skje i et enda høyere tempo. Jeg er overbevist om at våre løsninger blir enda viktigere på sikt, sier Autostore-direktør Karl Johan Lier, til E24.

Allerede etter noen uker ser man at befolkningens handlemønstre har endret seg drastisk, da mange sitter i hjemmekarantene eller kvier seg for å gå i fysiske butikker. Det har gitt flere nettbutikker en kraftig oppgang i salget.

Varehandelen endrer seg. Mange flere kjøper varer på nettet. Det vil endre handelsmønstre og skape enda større behov for løsninger opp mot netthandel. I tillegg tror jeg corona har vist at lagre med manuell håndtering er sårbare ved sykdom, sier Lier.

LES OGSÅ: Lyset i coronakrisen: "Norsk netthandel vil bidra til å holde hjulene i gang"

Satser i USA

I følge Lier skal Europa og Norge ligger langt fremme når det kommer til automatisering sammenlignet med for eksempel amerikanske lagre. Selskapet satser derfor stort i USA om dagen.

Europa ligger i front, og Norge er ganske langt fremme. Det går på lønningene i Europa, som gjør det lettere å regne hjem investeringer i automasjon. Kina er ikke så automatisert, heller ikke periferien i USA. Mellom 80 og 90 prosent av lagrene i verden vil automatisere mer de neste tredve årene, så vi jobber helt klart i en vekstbransje, sier Lier.

Del artikkel: