Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Milepæl for Normal – passerer 3 milliarder: “Har knekt en kode”

Thomas Harsvik, daglig leder i Normal Norge.
Foto: Normal
Norge-sjefen beskriver butikkdriften som knalltøff, men resultatet er lovende.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no
ANNONSE

Til tross for at butikkene med bredt vareutvalg ble slått av dyrebutikkene som kan skilte med sterkest vekst gjennom 2022, er det liten tvil at førstnevnte har gjort et byks det siste året og kapret markedsandeler fra dagligvarebutikkene.

Normal er blant dem som kan vise til sterk omsetningsvekst, og nå står tallene for siste regnskapsår klare. Dette skriver Nettavisen.

For regnskapsåret 2022/2023 som løper fra 1. august til 31. juli, skriver Normal en omsetning på 3,25 milliarder kroner. Dette opp fra 2,4 milliarder i 2021/2022, mens årsresultatet ligger omtrent på samme nivå og viser 268 millioner kroner.

I mars fortalte den danske butikkjedens Norge-sjef, Thomas Harsvik, om deres hurtige utvidelse av butikknettverket. På daværende tidspunkt telte Normal 136 butikker i Norge, men målet var å bikke 160 butikker innen utgangen av året.

LES OGSÅ: Normal øker etableringstakten i år: "Vi har høye ambisjoner"

Dette tallet har man passert, og Normal har i dag 168 butikker i vårt langstrakte land.

Det er jo en solskinnshistorie, men det er knalltøft å drive fysiske butikker. Men jeg mener vi har knekt en kode, og er kjempefornøyd med resultatene. Ingen kan klage på 30 prosent vekst, sier Harsvik til Nettavisen.

Etter nyttår venter ytterligere 16 butikkåpninger, ifølge Harsvik. Spesielt Nord-Norge skal være av interesse etter at både butikkene i blant annet Mo i Rana og Kirkenes kan vise til svært gode resultater.

Det gjør at vi har en forventning om fortsatt positiv vekst, sier Harsvik, før han fortsetter:

Vi har lykkes ekstremt godt i Nord-Norge, så her satser vi på flere butikker. Det samme gjelder Sunnmøre. Også i Bergen ser vi et stort potensial. Vi er ikke akkurat overetablert der.

Del artikkel: