Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Milliardene ruller inn for Boozt: ”Bransjeledende lønnsomhet”

Hermann Haraldsson, adm. direktør i Boozt
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Vokser så det knaker.

ANNONSE

Boozt leverer sine tall for Q2 2021, som viser en tilvekst på rundt 20 prosent. Omsetningen for perioden landet på nærmere 1,47 milliarder svenske kroner.

Nettgiganten som driver både Boozt.com og Booztlet.com tilbyr produkter fra mer enn 1000 merker og hadde i 2020 over to millioner aktive kunder. I løpet av andre kvartal vokste Boozt.com med nærmere 19 prosent, og Booztlet.com med 30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Jeg er stolt over at vi i løpet av andre andre kvartal lykkes med å oppnå en tilvekst på 23 prosent i lokal valuta, spesielt med tanke på forrige årets sterke utvikling og at samfunnet åpnet tregere enn forventet etter pandemien. Dessuten er vår lønnsomhet fortsatt ledende i bransjen, og kundetilfredsheten er den høyeste noensinne, sier Hermann Haraldsson, administrerende direktør i selskapet, og fortsetter:

Med den sterke utviklingen i løpet av første halvår, og med en lovende start på det andre halvåret har vi oppgradert vår prognose for netto omsetningsvekst, samtidig som vi står fast ved vår forventning om å kunne levere en driftsmargin som er ledende i bransjen. Under resten av 2021 og i løpet av nærmeste tiden, prioriterer vi tilvekst. Vi forsøker å høste lærdom av andre bransjer og strever etter et økt volum for å oppnå skaleringsfordeler og for å kunne vedlikeholde vår konkurransekraft og relevans.

Resultatet (EBIT) sank fra 120 til 80 millioner kroner, altså med 32 prosent. Dette er i følge Hermann Haraldsson resultatet av at selskapet fortsetter å skalere og vokse.

Den raske tilveksten vi har oppnådd i år og i fjor er et bevis på hvilke enorme skaleringsfordeler man kan oppnå i vår bransje. Dessuten har vår virksomhet gjennom tilveksten generert en kortsiktig marginaløkning til tosifrede tall, hvilket vi tidligere har sagt er det langsiktige målet når vår inntrengelse av bransjen og nettet modner, sier Haraldsson.

Selskapets netto omsetningstilvekst for første halvår økte med 31 prosent til 2,6 milliarder svenske kroner. Her har resultatet også blitt styrket betydelig sammenlignet med tilsvarende periode i 2020, fra 32 til 139 millioner svenske kroner.

Del artikkel: