Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Milliardras for H&M - reddes av netthandelen

Administrerende direktør i H&M, Helena Helmersson.
therese.karlsrud.haugen

"Står sterkt"

ANNONSE

Strenge restriksjoner og fallene omsetning gjorde 2020 til et tøft år for H&M-gruppen. På det meste var hele 80 prosent av konsernets butikker stengte. Nå legger motegiganten frem tallene på hvordan året faktisk har gått.

Omsetningen falt fra 232 til 187 milliarder svenske kroner, noe som tilsvarer et fall på 18 prosent. Samtidig gikk driftsresultatet ned fra 17 til 2 milliarder kroner.

Dette til tross for en relativt sterk avslutning på året, som ble drevet av en kraftig utvikling i netthandelen. Under det fjerde kvartalet (1. september - 30. november) landet omsetningen på 52 millioner kroner, som er en nedgang på bare 10 prosent fra året før. Driftsresultatet gikk ned fra 5,2 til 3,6 milliarder kroner, sammenlignet med samme kvartal i 2019.

Med sterk, lønnsom vekst på nettet og god kostnadskontroll lyktes vi med å avslutte året med fortjeneste og med en sterk finansiell posisjon. Det å innføre avgjørende tiltak raskt, kombinert med et attraktivt kundetilbud, førte til bedre utvinning enn forventet frem til den andre bølgen av pandemien rammet. Våre tiltak for å dempe de negative effektene av pågående restriksjoner og nedleggelser fortsetter. Selv om situasjonen i skrivende stund er svært utfordrende, står H&M-gruppen sterkt, kommenterer administrerende direktør Helena Helmersson.

LES OGSÅ: Nettsalget skyter fart etter lockdown - "en svært krevende situasjon"

H&M meddeler at investeringene de har gjort innen digitalisering de siste årene har vært spesielt viktig for å håndtere krisen. Dette arbeidet fortsetter fremover.

Vi fortsetter initiativene for digital vekst, integrering av kanaler og optimalisering av butikkporteføljen. Hastighet og fleksibilitet vil være enda viktigere fremover, spesielt i logistikkjeden, for å sikre det beste kundetilbudet og øke tilgjengeligheten i alle kanaler, sier hun.

Del artikkel: