Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Milliardvekst for Byggmax: ”Vi går inn i 2021 sterkere”

Konsernsjef i Byggmax Group, Mattias Ankarberg.
Byggmax Group
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Økte omsetningen med 29 prosent.

ANNONSE

Byggmax melder om et rekordår og er svært klare for å ta fatt på 2021. Byggevarekjeder generelt opplevde i fjor sterk vekst da pandemien førte til hjemmeværende ferier, og for mange også et oppussingsbehov.

Nå kan den svenske byggevarekjeden Byggmax melde om en omsetningsvekst på 29 prosent, fra 5,2 til 6,8 milliarder svenske kroner. Driftsresultat landet på 665 millioner svenske kroner - hvilket er en sterk økning fra 230 millioner i 2019.

Vi går inn i 2021 sterkere og med en tydelig agenda. For det første er markedet mer attraktivt. Vi forventer oss at hjemmet kommer til å ha en større rolle i forbrukernes liv enn før pandemien, og at lavpris fortsetter å ta andeler i detaljhandelen. For 2021 forventer vi oss et større marked enn 2019, men mindre enn 2020, forteller Mattias Ankarberg, konsernsjef i Byggmax Group, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Eksplosiv vekst for frakttjeneste: "Forventer 25 ooo brukere i 2021"

Ikke ulikt andre opplevde også byggvarekjedens netthandel sterk vekst, og deres nettsalg økte med 60 prosent i løpet av fjerde kvartal. For hele året ser vi en vekst på 50 prosent.

Vår strategi med å integrere netthandel og butikker økte tilveksten: "bestill på nett, hent i butikk" vokste mye fortere enn hjemlevering, og nettsalget øker typisk 15 prosent der en ny butikk åpner, sier Ankarberg.

Byggmax Group åpnet sin første butikk i Norge i 2007, og har i dag 180 butikker fordelt på Norge, Sverige og Finland. Ankarberg forteller også at de har planer om å ekspandere til Danmark i løpet av første kvartal 2021. Dette gjennom en kombinasjon av netthandel og oppkjøp av allerede eksisterende lønnsomme butikker.

Del artikkel: