Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Møbelkjeden kutter betydelige mengder plast: “Riktig retning”

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Et pågående arbeid.

ANNONSE

Jysk skal kutte millioner i antall plasthåndtak og metallglidelåser på sine puter i serien Wellpur. Hvordan? Ved å gå tilbake det som tilsynelatende er enkle, tradisjonelle løsninger.

Pappeskene til putene har tidligere vært utstyrt med håndtak i plast - som nå erstattes av utskjæringer i selve pappesken. Dermed sparer man inntil 3 millioner plasthåndtak. Dessuten byttes metallglidelåser på selve puten ut med en tekstilløsning hvor to lag stoff overlapper hverandre. Enkelt og greit.

Jeg er stolt over at vi sammen med leverandørene våre har klart å redusere bruken av både plast og metall til Wellpur-putene våre. Vi har fortsatt forbedringspotensial, men dette er et skritt i riktig retning for å redusere bruken av unødvendige materialer. Det som er bra med disse forbedringene er at reduksjonene er årlige, og dermed en kontinuerlig forbedring, sier Berit Stokholm Christiansen, kategorisjef for dyner og puter i Jysk.

Selskapet har tidligere gjort flere grep for å kutte i plastbruken, et pågående arbeid som disse tiltakene også er en del av.

Når vi kan fjerne unødvendig plast og andre overflødige materialer i vår emballasje, må vi gjøre det. Vi sørger for at det ikke går på bekostning av en praktisk emballasje, og at emballasjen beskytter produktene på best optimal måte, sier Lars Høgh Jensen, emballasjeutviklingsspesialist i selskapet.

Jysk Norge leverte en omsetning på 2,8 milliarder kroner i 2022. De har også investert sterkt i butikkdriften i Norge, med flere butikkåpninger og -oppussinger gjennom fjoråret.

Del artikkel: