Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Møbelkjeden triplet omsetningen på nett: ”Nettbutikken er viktig for varehusene”

Skeidar-teamet feirer en vellykket nettomsetning i 2021.
Foto: Skeidar
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Må jobbe datadrevet i alle ledd"

ANNONSE

Møbelkjeden Skeidar har hittil i år solgt over dobbelt så mye på nett sammenlignet med samme periode i fjor. I november triplet selskapet omsetningen på nett, og suksessen tilskrives godt samarbeid i hele organisasjonen.

Lars Thomte, Digital & Markedsdirektør i Skeidar, mener mange kjeder glemmer å bygge en sterk organisasjon når de skal digitalisere sine kjedekonsepter.

Hemmeligheten bak vår suksess er utvilsomt at vi har blitt gode på å samarbeide. Skal man lykkes med et omnikanal-konsept som Skeidar, holder det ikke bare med teknologi. Man trenger også en sterk organisasjon med flinke og samarbeidsvillige folk i alle ledd, sier Thomte i en pressemelding. 

Under Black Week tredoblet selskapet omsetningen på nett mot samme periode i fjor, takket være en vellykket Black Week-kampanje, ifølge Thomte. Dessuten bekreftes det at nett-omsetningen har blitt en betydelig del av kjedens totale omsetning, til tross for at nettbutikken ikke har eksistert i mer enn knappe to år.

Majoriteten av salget kommer fra kunder som bestiller på nett og henter i butikk. Det viser at nettbutikken er viktig for varehusene. Men det går også motsatt vei, mange kunder bestiller på nett etter å ha vært i butikk, for deretter få varene levert hjem eller kanskje i butikk. Enhver kundereise er unik, men ofte så ser vi at både nettbutikken og de fysiske butikkene står sentralt, sier Thomte.

Satser stort på omnikanal

Skeidar er altså relativt ferske i omnikanal-verden med en nettbutikk som er under to år gammel. Nå satser kjeden for fullt og har blant annet lansert sin egen kundeklubb i samarbeid med det norske byrået Oculos og det svenske tech-selskapet Voyado.

Vi ønsker å jobbe datadrevet og i den sammenhengen mener vi det er sentralt å vite hva kundene mener om oss og det vi selger. Foreløpig samler vi inn produktomtaler blant de som har handlet på nett, men snart vil vi også samle produktomtaler fra kunder som handler i våre fysiske butikker. Da får vi virkelig mye spennende data. Dette vil bli publisert på våre nettsider, men dataen blir også viktig for de som jobber med kategori og innkjøp som dermed får full kontroll på hva kundene mener om det vi selger, sier Thomte, og fortsetter:

I tillegg kommer vi til å måle den totale kundetilfredsheten, både på nett og i hver enkelt fysisk butikk. Skeidar har som mål å skape gode kundeopplevelser og da nå må vi jobbe datadrevet i alle ledd.

Skeidar har dessuten inngått en stor avtale med norske Lipscore, som skal hjelpe dem å samle inn kundedata. Selskapets nettbutikk er utviklet av netthandelsbyrået Geta, og er bygd på Optimizely/Episerver og Microsoft Dynamics 365.

Møbelkjeden er en av landets største, og har 49 varehus i Norge. Siden etableringen i 1912 har selskapet vært familiedrevet, og det er i dag fjerde generasjon Andresen som driver selskapet.

Del artikkel: