Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Morris-kjeden er konkurs: "En utrolig trist avgjørelse"

Foto: Netthandel
Den svenske eieren gir opp etter flere års kamp.
Jimmy Andersson
jimmy@netthandel.no

Etter flere års kamp for overlevelse har den svenske Rizzo Group bestemt seg for å til slutt kaste inn håndkleet og søke konkurs. Dette kunngjorde selskapet via en pressemelding onsdag.

Rizzo Group eier blant annet den norske koffert- og veskekjeden Morris, og ifølge kjedens egen hjemmeside har de 41 butikker i Norge.

ANNONSE

Det er med stor sorg vi dessverre må konstatere at det ikke går lenger. Selskapets ledelse og styre har i lang tid kjempet med både lønnsomhet og likviditet, og til tross for en heroisk innsats fra både våre ansatte, leverandører og ledelse, er det ikke lenger mulig å fortsette, sier styreleder Jonas Blomqvist.

Rizzo Group har vært ved ruinens rand ved flere anledninger tidligere. Selskapet søkte om konkursbeskyttelse for andre gang tilbake i 2021, men til tross for rekonstruksjoner og omfattende finansiering, har man ikke lykkes med å få virksomheten på rett kjøl igjen.

Ifølge Blomqvist har selskapet vært i avanserte forhandlinger for å prøve å finne en løsning, men dette resulterte ikke i noe annet enn at man nå legger ned virksomheten.

Det er en utrolig trist avgjøreslse, ikke minst for våre ansatte, våre leverandører og samarbeidspartnere. Det er mange av oss som har kjempet hardt, sier Helena Morland administrerende direktør i Rizzo Group.

Rizzo Group har totalt 59 butikker i Sverige og Norge, og har omtrent 160 ansatte. Virksomheten drives gjennom de heleide Rizzo- og Morris-kjedene, og har hovedkontor i Stockholm.

Del artikkel: