Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Motegigant justerer prognosen etter sterkt andre kvartal

Herman Haraldsson, daglig leder i Boozt.
therese.karlsrud.haugen

Har fått 300 000 nye kunder.

ANNONSE

Den negative trenden begynner å snu for moteaktørene etter en ellers utfordrende periode. Nå er det Boozt som oppjusterer prognosen for 2020.

Boozt har endret sin prognose til 20-25 prosent omsetningsvekst samt en justert driftsmargin på 3-4 prosent for regnskapsåret 2020. Dette til samenligning med tidligere 10-20 prosent omsetningsvekst og justert driftsmargin på 1-3 prosent.

LES OGSÅ: Zalando avslører tall - tar sikte på å øke med en milliard

Endringen henger tett samen med andre kvartal, som skal ha fått et oppsving. Det skal særlig være preget av en salgsøkning innen kategoriene menn, sport, barn og skjønnhet. Samtidig skal det ha vært en lavere andel returer i april og mai.

I løpet av de siste månedene har vi hatt gleden av å ønske over 300 000 nye nordiske kunder velkommen, der mange handler på nett for første gang. Kundetilfredsheten og graden av gjenkjøp ser lovende ut for å konvertere de nye kundene til lojale kunder. Et viktig fokusområde har vært å være et sikkert sted for at våre samarbeidspartnere skal kunne nå sin nordiske målgruppe, da deler av deres tradisjonelle distribusjonsnett har falt bort, sier Herman Haraldsson, daglig leder i Boozt, i en pressemelding.

Salgsveksten for Q2 forventes å lande på mellom 35 og 40 prosent med en justert driftsmargin på over 10 prosent.

Strategien med å kun fokusere på sesongvarer på Boozt.com for å sikre et godt salg under denne uvanlige vår- og sommersesongen har lykkes, skriver selskapet i meldingen.

Delårsrapporten for andre kvartal forventes 21. august.

Del artikkel: