Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Motegigant stenger butikkene i Europa

Omsetningen i klesbransjen faller - Virke tror flere nedleggelser vil komme
H&M stenger nå butikker i til sammen 12 land i Europa.
Ehandel
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Alle H&M-butikker i 12 land er midlertidig stengt.

ANNONSE

I går kunne H&M rapportere tallene for sitt første kvartal, hvor omsetningen økte med 8 prosent og landet på nærmere 55 milliarder kroner. Selskapet mener at den totale økningen kunne vært høyere om det ikke var for coronaviruset.

H&M meddeler at de følger anbefalinger fra myndigheter, og at sikkerheten til deres kunder og ansatte er høyeste prioritet mens de løpende følger utviklingen.

Disse anbefalingene varierer fra land til land, og vi følger de lokale lovene og forskriftene som gjelder når det kommer til beslutninger om å åpne eller stenge butikker samt utbetaling av lønn til ansatte som er direkte berørt av dette, sier H&M til Ehandel.

LES OGSÅ: Ikea berøres av viruset - stenger butikker

"Det er en ekstrem situasjon"

Av totalt 518 butikker i Kina var 334 av selskapets butikker stengt i februar. Siden i går har de aller fleste butikker i Kina åpnet igjen, og det er nå kun 18 av selskapets butikker som fortsatt er stengt i Kina. Nå er det Europa som står for tur.

Siden forrige uke har selskapet midlertidig stengt sine 181 butikker i Italia, og i løpet av helgen stengte alle butikker i Polen, Spania, Tsjekkia, Bulgaria, Belgia og Frankrike. Fra og med i går stengte selskapets butikker i Østerrike, Luxemburg, Bosnia, Slovenia og Kasakhstan. Også halvparten av alle H&Ms butikker i Hellas er stengt.

Det er en ekstrem situasjon og ting forandres dag for dag, time for time, sier H&M.

LES OGSÅ: Etter nye tiltak - Elkjøp reduserer bemanningen

Del artikkel: