Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Motegiganten ruller ut second hand

Torben Hansen, VP for Pre-ownedkategorien i Zalando.
therese.karlsrud.haugen

Med gavekort som betaling.

ANNONSE

Zalando har tidligere annonsert at de vil komme med en "pre-owned" kategori i nettbutikken, hvor kundene får muligheten til å sende inn brukte klær. I dag lanseres satsingen på de første markedene - Tyskland og Spania. 

I gjengeld vil kundene som sender inn få velge om de enten vil motta et gavekort på et representativt beløp eller støtte en veldedig organisasjon som Røde Kors eller WeForest.

LES OGSÅ: Clas Ohlson skal bli klimanøytrale i hele verdikjeden

Interessen for gjenbruk er svært høy og økende – spesielt blant millenniumsgenerasjonen. Kundene mangler på samme tid en enkel og pålitelig tjeneste som kombinerer alt: Sømløs innbytte av produkter de ikke lenger ønsker å bruke, og en god handleopplevelse knyttet til brukte moteartikler på nett. Med lanseringen av Pre-owned er Zalando den første moteplattformen som tilbyr en enkel løsning for dette, og som tilpasser seg etter kundenes behov i større skala, sier Torben Hansen, VP for Pre-ownedkategorien i Zalando, i en pressemelding. 

Den nye tjenesten skal i følge Zalando bli tilgjengelig for millioner av kunder over hele Europa og i oktober rulles den ut i Belgia, Frankrike, Nederland og Polen. 

LES OGSÅ: Fretex' nettbutikk satser på 4 millioner: "Vi har hatt en stor økning i år"

"Et av de viktigste tiltakene"

I likhet med Zalandos øvrige sortiment vil second hand-kategorien ha fri frakt og retur. Produktene må ikke være kjøpt hos Zalando.

Millioner av kunder besøker allerede Zalando daglig for å hente inspirasjon og gode råd. Pre-owned-kategorien til Zalando er et av de viktigste tiltakene vi iverksetter for å heve kundeopplevelsen på plattformen, forteller Robert Gentz som er en av gründerne og direktør av Zalando. 

Den nye kategorien blir en viktig bidragsyter til Zalandos bærekraftstrategi: do.More. Denne innebærer blant annet at selskapet skal forlenge levetiden på 50 millioner produkter og redusere bruken av engangsplast innen 2023. I tråd med dette vil alle ordre i pre-owned-kategorien pakkes i resirkulert papir.

Del artikkel: