Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Motegründere gikk fra null til 100 millioner - nå skal klærne leies ut

Sonena Rahber, Kristina Aarvold, Natalie Henriksen, gründere av Borrow & Style.
therese.karlsrud.haugen

"Et ekstra bein å stå på i en ellers tøff tid".

ANNONSE

Kvinnene bak klesbutikken Kouture har virkelig sett nyttigheten av det å ha en omnikanal og selger i dag på både Miinto, i egen nettbutikk og i fysisk butikk kombinert med en populær instagramprofil. Nå begynner de også å leie ut klær på en egen digital plattform. 

Kouture, som selger klassiske og elegante klær til kvinner, ble startet av CEO Natalie Henriksen og Sonena Rahber i 2011. De startet på null og visste ikke helt hva de gikk til, men var klare for å etablere sin egen bedrift. 

Vi startet med egenkapital fra to mastercard mer eller mindre, sa Henriksen, med humring fra salen under sitt foredrag på Gmeet denne uken, og fortsatte:

Vi har nå bygget opp en omsetning på 100 millioner kroner med 100 000 kroner i egenkapital.

LES OGSÅ: Samlet handelskvinner til nytt event i Oslo

Motegründerne var altså tidlig ute med å bruke sosiale medier, hvor de har bygd opp en solid følgerskare.

Jeg husker vi var så stolte da vi nådde 10 000 følgere, noe andre i bransjen lo av på den tiden. I dag har vi 26 000 følgere og nå er det de som kommer til oss og spør hvordan vi fikk det til. 

Startskuddet gikk av for fullt når de flyttet inn på markedsplassen Miinto. Kvinnene har alltid vært ambisiøse og har åpnet og lukket to fysiske butikker. Nå står de igjen med én fysisk butikk på Arkaden shoppingsenter i Oslo, som også var den første fysiske butikken de lanserte. 

Vi var litt overivrige og åpnet en butikk på Storo i Oslo og en i Bergen, men midt i butikkdøden gikk det ikke rundt.

Utleie fra butikker og brands

I fjor omsatte selskapet for 18 millioner kroner, og i desember lanserte Kouture-gründerne nok et konsept sammen med Kristina Aarvold - nemlig Borrowandstyle.com.

Når du jobber i klesbutikk ender du ofte med å være litt hobbypsykolog også, fordi du møter jenter som er misfornøyd med hvordan de ser ut og som føler de ikke har noe å ha på seg. Samtidig vet vi at mange unge jenter i dag er opptatt av å se bra ut på Instagram, selv om de kanskje ikke har råd til å ha den stilen de ønsker. 

Dette skal Borrow & Style være en løsning på, som er en digital plattform for utleie av klær i samarbeid med utleietjenesten Tuckify. 

Konseptet kan minne om klesdelingsplattformen Fjong, men forskjellen er at Borrow & Style leier ut kjoler, vesker og tilbehør fra butikker og merkevarer i motsetning til Fjong som leier ut mellom privatpersoner. 

Vi har lansert Borrow and Style for å få et ekstra bein å stå på i en ellers tøff tid. Det er også en fin mersalgsstrategi når kundene besøker våre butikker samtidig som vi vil være med å bidra til en mer bærekraftig bransje. 

LES OGSÅ: Fjong lanserer abonnement for leie av klær

Knallstart med 70 utleielser

På kun to og en halv uke hadde Borrow & Style fått 70 utleielser - uten markedsføring. Tjenesten skal ha fått et byks etter Vixen Awards, som er eventet der Norges beste bloggere og influencere samles til en rekke kåringer. Natalie Henriksen har selv over 10 000 følgere på Instagram. 

Borrow and Style ble godt frontet under Vixen og ble også lansert i rett tid til jul og julebordsesongen, hvor mange gjerne vil se litt ekstra fine ut, forteller hun. 

Leieprisen varierer fra hvilke plagg kunden velger å leie og avgjøres ut i fra merke, kvalitet og eventuell slitasje. Konseptet skal i stor grad være inspirert av flere australske selskaper, da utleie av klær er mer utbredt der. 

Del artikkel: