Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Motekjeden rykker frem og bikker 7 milliarder: “Høyeste noensinne”

Susanne Ehnbåge, adm. direktør v/Lindex.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"En stor milepæl".

ANNONSE

Lindex presenterer i dag sitt årsresultat for 2022 med et brak. Motekjeden passerer 7 milliarder SEK i omsetning og kan dermed vise til sitt beste resultat noensinne.

De siste årene har for de fleste handlere bydd på både opp- og nedturer – det siste halvåret kanskje flest nedturer. Lindex er en av de som de siste årene har levert knallresultater gang på gang, med unntak av forrige kvartal som ikke skilte seg særlig ut verken positivt eller negativt.

2022 var et vanskelig år på mange måter, med stor usikkerhet og mange utfordringer som økte kjøps- og fraktpriser, en historisk høy pris på den amerikanske dollaren samt inflasjon. Til tross for den utfordrende verden rundt oss, lyktes vi å ta Lindex til et nytt nivå og levere vårt høyeste årsresultat noensinne. Vi fikk også over 7 milliarder i omsetning, som er en stor milepæl. Jeg er veldig stolt av alle de fantastiske ansatte hos Lindex som med sitt store kundefokus, engasjement og dedikerte innsats har muliggjort den vellykkede utviklingen vår, hvor vi har vokst både når det gjelder bærekraft og lønnsomhet, sier Susanne Ehnbåge, CEO i Lindex, i en kommentar til årsresultatet.

Driftsresultatet for 2022 landet på 875 MSEK, en økning på 27 prosent mot 2021. Fjerde kvartal i 2022 endte på 230 MSEK, 4 millioner høyere enn samme kvartal i 2021.

Nettsalget går ned

Veksten i de fysiske butikkene øker med 13,6 prosent – men nettsalget bremser ned med 0,7 prosent og utgjorde i fjoråret 18,5 prosent av det totale salget.

Moteselskapet fortsatte å øke veksten i fysiske butikker med en økning på 13,6 prosent i løpet av året. Det digitale salget gikk ned med 0,7 prosent og utgjorde 18,5 prosent av det totale salget. Lindex-sjefen er likevel fornøyd med salget på nett.

Vi har sterke digitale salgstall, samtidig som vi fortsetter med en fin vekst i de fysiske butikkene våre, noe som er flott å se. I løpet av året har vi fått over 1 millioner nye kunder, og vi har nå totalt over 5,7 millioner registrerte kunder, som er et godt bevis på at Lindex er en sterk merkevare. Dette gir oss en fantastisk mulighet til å fortsette å utdype kundekunnskapen vår og videreutvikle tilbudet vårt basert på innsikt og behovene til kundene våre, sier Ehnbåge.

Del artikkel: