Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Moteselskapet vil bli verdens mest bærekraftige: “Veldig stolte”

Anna Winde, bærekraftssjef i NA-KD, med Oscar von Konow, fungerende adm. direktør i NA-KD.
Foto: NA-KD
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Lyktes med å minske utslipp samtidig som man vokste i 2021.

ANNONSE

Det svenske moteselskapet har som mål å være blant den éne prosenten som verdens mest bærekraftige moteselskap. Er det i det hele tatt mulig når man produserer og selger fast fashion? Vel, én ting er sikkert og det er at NA-KD har satt i gang en rekke initiativ for å kunne ta et steg nærmere målet om å bli så bærekraftig som mulig.

Innen 2025 skal NA-KD redusere utslipp per solgte produkt med 50 prosent. Gjennom fjoråret minsket man utslipp per solgte produkt med 28 prosent, samtidig som selskapet vokste med nærmere 23 prosent. Dette melder NA-KD som nylig delte sin bærekraftsrapport for 2021.

Vi har satt oss noen krevende, men nødvendige mål for å minske våre utslipp. Vi er derfor veldig stolte over at vi gjennom 2021 har lykkes i å minske våre utslipp samtidig som vi fortsetter å vokse som selskap. For den nødvendige forandringen som trengs i motebransjen arbeider vi dedikert med hvordan vi kan minske våre egne og våre leverandørers utslipp og også med hvordan vi kan undersøke og hjelpe våre kunder til å gjøre mer bærekraftige valg, sier Oscar von Konow, fungerende administrerende direktør i NA-KD, i en pressemelding.

Oscar von Konow har overtatt stillingen som fungerende administrerende direktør etter at Anders Kristiansen sa opp sin stilling med umiddelbar virkning etter én måned som administrerende direktør. von Konow har vært en del av moteselskapet siden 2015 og vil fungere som NA-KD-sjef til selskapet finner sin neste erstatter.

LES OGSÅ: NA-KD-sjefen går av etter én måned. "Var ikke som lovet"

Noen av punktene som skal ha bidratt til mindre utslipp er en økt andel i bruken av økologisk og resirkulert bomull, resirkulert polyester samt minsket flytransport og en dobling av fossilfrie leveranser til kundene. I tillegg er selskapets konsept NA-KD Circle en stor del av deres bærekraftssatsing.

Vi vil inspirere til en mer bærekraftig garderobe gjennom å være transparente mot våre konsumenter om klærnes miljøpåvirkning. Vi har et utrolig community som stadig driver oss fremover og det var delvis derfor vi lanserte NA-KD Circle i 2021. Der muliggjør vi for kundene å enkelt selge og kjøpe preloved NA-KD-plagg helt integrert på vår side.

Dette har kundene våre satt utrolig pris på og er en viktig del av vårt bærekraftsarbeid. Vi har nå også regnet på klimapåvirkningen fra NA-KD Circle og ser at i gjennomsnitt sparer hvert solgte preloved-produkt 2,6 kg CO2 sammenlignet med om samme produkt skulle vært solgt som ny. Dermed vil vi også oppfordre fler til å selge og kjøpe produkter second hand, sier Anna Winde, bærekraftssjef i NA-KD.

Ehandel har søkt Winde for ytterligere kommentarer til rapporten.

LES OGSÅ: NA-KDs app nærmer seg millionen: "Stor fremgang"

LES OGSÅ: NA-KD satser på nye kategorier: "Har vært etterspurt"

Del artikkel: