Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nå blir det dyrere å handle hos Amazon

Amazon etablerer sin nettbutikk i enda et land
Nytt reglement fra 1.januar 2020 påvirker Amazons kunder.
Istock
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Begynner å samle inn moms i flere europeiske land.

ANNONSE

Fra 1.januar 2020 ble den norske 350-kronersgrensen avviklet på varer som næringsmidler. Det vil si at merverdigavgift og eventuell toll må betales fra første krone når forbrukere handler i utenlandske nettbutikker. Fra og med 1.april er det planlagt å avvikle 350-kronersgrensen på andre varer.

LES OGSÅ: 350-kronersgrensen forsvinner - erstattes av ny tollgrense på klær

Nå har nettgiganten Amazon offisielt begynt å samle inn moms fra nordmenn. Det samme gjelder for innbyggere i Sveits og Armenia, som også krever at utenlandske selskapet samler inn moms på fjerntjenester. Det melder Tamebay.com.

Tamebay skriver at man kan vente seg å se dette skje i mange flere land fremover, da skattemyndigheter i økende grad fokuserer på rettferdig skattlegging av den digitale verden.

LES OGSÅ: Amazon truer klimaaktivister med sparken

Gjør det enkelt for selgere

Med mindre en selger kan bevise at han er momsregistrert i det aktuelle landet ved å oppgi mva-nummer vil Amazon nå samle inn og overføre merverdiavgift for salg på Amazon.

Amazon har også opprettet en egen side, Amazon's VAT Knowledge Center, slik at det skal være enkelt for selgere å registrere seg.

Del artikkel: