Nå blir dette tilgjengelig i Apple Pay – mindre kostnader for butikkene

"På god vei mot rimeligere betaling for handelen".

Så langt har Apple Pay-betalinger i Norge skjedd med kort fra utenlandske selskaper, men nå rulles det altså ut en ny løsning.

BankID BankAxept har jobbet sammen med Apple for å tilrettelegge for BankAxept-betaling i Apple Pay. Dette vil bety reduserte kostnader for butikkene i Norge, opplyser leder for digitale betalinger i BankID BankAxept, Jes Rasmussen.

Annonse

Vi er svært fornøyde med at det norske, nasjonale kortsystemet BankAxept blir tilgjengelig i Apple Pay. Det betyr at vi er på god vei mot rimeligere betaling for handelen enten kundene betaler med plastikk-kortet eller med sin digitale lommebok fra Apple, sier Rasmussen.

Når løsningen lanseres vil betaling med Apple Pay fungere overalt, og alle forbrukere med en bank som har lagt til rette for bruk av BankAxept-kort i Apple Pay, vil få denne metoden som forhåndsvalgt betalingskilde ved kjøp i butikkene.

Må være tilgjengelig i digitale kanaler

BankAxept har allerede god erfaring med digitalisering av kort, men sikter ytterligere mot digitale kanaler. Selskapet leverer i dag teknologi og drift av digitaliserte kort til andre nasjonale kortløsninger, blant annet i Danmark og Italia.

Nå har man dessuten som mål å bli betalingskilde i lokale og internasjonale lommebøker, også på sikt i nettbetaling.

Den rimelige, enkle kortbetalingen med BankAxept har fortsatt et godt grep om fysisk handel, men det er avgjørende å være tilgjengelig i digitale kanaler når flere og flere foretrekker å betale med mobilen og klokka med digitale lommebøker.

Å ta BankAxept digitalt er en helt nødvendig utvikling dersom vi skal fortsette å tilby den rimeligste betalingen i nye tiår, sier Rasmussen.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!