Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nå er Vipps og MobilePay på samme app - snart kan du vippse på tvers i hele Norden

Vipps-sjef Rune Garborg. // Foto: Vipps
"Viktig å skape en felles nordisk løsning".
Jimmy Andersson
jimmy@netthandel.no

Siden fusjonen mellom Vipps og MobilePay i 2022 har selskapet jobbet på å bygge en app og en teknologisk plattform for bruk i hele Norden. Nå har man kommet et steg videre på veien.

LES OGSÅ: Grønt lys for Vipps MobilePay: “Gir oss uendelige muligheter”

ANNONSE

I går rullet Vipps MobilePay ut en ny versjon av MobilePay-appen til 4,5 millioner danske brukere. En oppdatering som innebærer at hele selskapet nå er på samme plattform i Danmark, Finland og Norge.

Noe som gjør at vippsing over landegrensene snart blir virkelighet.

Hvis alt går som planlagt, kan du vippse på tvers av Norge, Danmark og Finland før sommeren, og så planlegger vi for at Sverige kommer ganske raskt etter, sier Vipps MobilePay-sjef, Rune Garborg.

Lanserer “tæpping”

I forbindelse med den siste oppdateringen ble 4,5 millioner dansker flyttet over til den nye appen og plattformen. Dermed er totalt 11,5 millioner brukere i Norge, Finland og Danmark samlet.

I tillegg til vippsing på tvers i Norden, har selskapet som mål å lansere “tæpping” for iPhone og Android senere i år. Dette kommer etter en viktig seier for fri konkurranse etter flere års kamp mot Apple. Nå venter selskapet på en endelig avtale mellom EU-kommisjonen og Apple.

I betalingsmarkedet er vi fortsatt en liten aktør fordi våre sterkeste konkurrenter er de globale teknologigigantene. Derfor har det vært så viktig for oss å skape en felles nordisk løsning. Ved å slå oss sammen har vi blitt sterkere, og kan skape skalerbare og konkurransedyktige løsninger. Hovedmålet vårt er å bli tilgjengelig i alle betalingssituasjoner i hele Norden og på tvers av landegrenser, sier Garborg.

Del artikkel: