Jeg vet at mange har ventet utålmodig på økonomisk støtte. Næringslivet vårt sliter fortsatt i motbakke, og jeg håper og tror mange vil søke om tilskudd nå når kompensasjonsordningen åpner. Ordningen er slik at de hardest rammede bedriftene får mest støtte. Kompensasjonsordningen er laget så bred som mulig for å hjelpe de fleste som har stort omsetningsfall som følge av pandemien, sier næringsminister Iselin Nybø, i en kommentar.

Periodene det nå kan søkes om går fra september til desember 2020 og bedrifter kan søke om kompensasjon helt frem til 14. mars.

Nå ser vi fram til å komme i gang for å bistå et kriserammet næringsliv. Vi har gjennomført flere tester for å sikre at alle kontrollmekanismene i løsningen er på plass og at utbetalingen fungerer godt, sier direktør i Brønnøysundregistrene, Lars Peder Brekk.

Støtten beregnes med utgangspunkt i foretakets faste, uunngåelige kostnader, ganget med omsetningsfall i prosent og ganget med en justeringsfaktor. Når omsetningsfallet inngår i beregningsmodellen, vil støtte øke dersom strengere smitteverntiltak fører til at bedriftene får høyere omsetningsfall. I skrivende stund er det tildelt 142 tilskudd fra ordningen.

"Må vare så lenge bedriftene hindres i å drive normalt"

NHO er glad for at regjeringen har åpnet for søknader, men peker på at ordningen burde vare lenger enn april.