Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nå sikter Element Logic mot USA og Asia – ”ser et stort potensial og økende behov”

Håvard Hallås, CCO i Element Logic.
Foto: Element Logic
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Europa forblir dog deres viktigste marked.

ANNONSE

Element Logic har sikret seg distribusjonsrettigheter som åpner dørene for ytterligere utvidelse. Nå ser man både mot USA og Asia.

Først ut er USA, og allerede er flere prosjekter i under arbeid. Disse skal leveres i løpet av 2022. Samtidig ser man et økende behov også i Asia, hvor selskapet har flere kunder med en tilstedeværelse i markedet.

Vi jobber kontinuerlig med å finne ut hvor det er fornuftig for Element Logic å utvide, men ser et stort potensial i det amerikanske og asiatiske markedet. Både fordi vi allerede har kunder med en tilstedeværelse i disse markedene, men også fordi vi ser et økende behov for løsninger som Element Logic kan levere her, sier Håvard Hallås, CCO i Element Logic, i en pressemelding.

Tar med seg erfaringene fra Europa

De siste to årene har AutoStore-partneren åpnet avdelinger i seks nye markeder i Europa. Selv om de nye rettighetene åpner for salg globalt, vil selskapet fortsatt fokusere på Europa som deres viktigste marked i tiden fremover.

Vi kunne ha ekspandert utover Europa på et tidligere tidspunkt, men det var viktig for oss å trekke erfaringer fra det europeiske markedet og få med oss en lønnsom forretningsmodell. Fremtidig vekst vil komme fra både eksisterende og nye markeder, og vi planlegger å øke veksten fra nye markeder i et bærekraftig tempo, sier Hallås, og fortsetter:

Vi har en solid markedsposisjon i det skandinaviske markedet, og vi vil fortsette å styrke denne og vår europeiske posisjon de kommende årene. Basert på antall installerte systemer i Europa alene, er Element Logic verdens største AutoStore-distributør. Som en global AutoStore-partner, er dette en posisjon vi er enda bedre rustet til å forsvare fremover.

Økt netthandel og krav om raske leveranser er ifølge selskapet de to faktorene som bidrar til den økte etterspørselen på det globale markedet. Element Logic eies av de ansatte og av det europeiske Private Equity-selskapet Castik Capital. I 2020 omsatte selskapet for 993 millioner kroner.

Del artikkel: