Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nå triller to tredjedeler av årsomsetningen inn: "Definitivt den største høytiden"

Foto: Istock
Til tross for dyr dollarkurs forventer selskapet en fortsatt vekst i år.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

I tiden frem mot 17. mai jobber de ansatte hos Norske Bunaders seks butikker rundt om i landet på høygir. Nordmenn holder ikke tilbake når nasjonaldrakten skal kjøpes, legges ut eller inn, dekoreres – eller repareres.

Og til tross for både inflasjon og lavere kjøpekraft spinner symaskinene i vei hos Norske Bunader, som omsatte nærmere 100 millioner kroner i siste tilgjengelig regnskapsår, 2022. Dette skriver E24.

ANNONSE

Tiden før 17. mai er definitivt den største høytiden for oss, og den perioden det er størst pågang her, forteller salgs- og markedsleder, Esben Thyrum, til avisen.

Han anslår at denne perioden står for omtrent to tredjedeler av den totale omsetningen, altså rundt 65 millioner kroner om vi tar utgangspunkt i 2022-tallene.

"Har gjerne sett av penger"

De norske bunadene klippes til og broderes i Kina før de sendes hjem til syerskene hos Norske Bunader. Tjenestene og transporten i Kina betales i dollar – en valuta som nå er rekorddyr.

Så at dollarprisen er høy, har noe å si for oss, sier salgs- og markedslederen.

Dyr dollarkurs til tross, Norske Bunader forventer at veksten fortsetter etter rekordåret 2022, hvor årsresultatet steg med 67 prosent sammenlignet med året før, fra 8,7 til 14,5 millioner kroner.

Ved spørsmål om selskapet merker at det norske folk har fått lavere kjøpekraft, svarer Thyrum at de fleste av deres kunder har satt av penger til buandskjøpet i forkant.

En trangere lommebok er derfor ikke noe de finner spesielt merkbart.

De fleste som kommer hit, har gjerne satt av penger i forkant. Eller de har besteforeldre som sponser. Det er ingen som velger bort noe som er viktig for bunaden, men noe tilbehør er det naturlig at man bygger på med etter hvert, forklarer Thyrum.

Norske Bunader leverer over 130 ulike bunader, hvor den billigste damebunaden har en startpris på 15 900 kroner og den dyreste 38 900 kroner. Thyrum forteller at prisen fort kan løpet til 60 000 kroner avhengig av valg av tilbehør.

Del artikkel: