Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nærmer seg milliarden på nett - nå skal kundene bli sunnere

Claudia Langenberg, leder for lojalitet og nye initiativ i MENY.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Nudging-tester har gitt resultater.

ANNONSE

I starten av 2021 ble MENYs nettbutikk kåret til en av Europas ledende innen digital kundeopplevelse. Under pandemien varslet dagligvareaktøren en tredobling i antall nettbestillinger, og Meny.no har på få år vokst fra 7 til 60 millioner årlige besøk.

Vi har hatt en formidabel vekst de siste årene og omsetningen i MENY nettbutikken forventes i år til å bli på rundt 950 millioner kroner, forteller Claudia Langenberg, leder for lojalitet og nye initiativ i MENY, til Ehandel.

Nå ønsker dagligvareaktøren å bidra til norsk folkehelse, og har med dette utført en nudging-test, altså har de gitt sine besøkende på nett vennlige dytt i en litt sunnere retning.

Testen er tuftet på filosofien om å få kunder til å kjøpe mer av det som er godt for kroppen, heller enn å fortelle hva de bør spise mindre av. Dette kalles nudging i atferdsvitenskapen; små tiltak med mål om å påvirke folks handlinger i en ønsket retning uten bruk av pekefinger, stigmatisering eller økonomisk belønning, skriver MENY.

I januar utførte MENY tre ulike tester hvor halvparten av de besøkende i nettbutikken ble eksponert for en testversjon. De resterende 50 prosent ble kontrollgruppen.

LES OGSÅ: Meny.no scorer høyt på kundeopplevelse - 47 millioner årlige besøk

Testene baserte seg blant annet på å plassere sunnere kategorier øverst i varekategoriene, plassere sunnere alternativer under alle varekategorier samt å løfte frem kylling som en egen kategori i stedet for å ligge under kategorien "kjøtt".

Testene ga klare indikasjoner på at nudging mot sunnere valg i nettbutikken har effekt, opplyser MENY.

Endring i rekkefølge med sunnere kategorier øverst ga en økning i salg av sunnere produkter på mellom 3,8 og 8,2 prosent. Dette sammenlignet med kontrollgruppen. Å plassere anbefalte, sunnere alternativer under alle varekategorier ga en økning på 12,5 prosent av de alternative produktene.

Også flytting av kyllingprodukter til egen kategori skal ha gitt økning i salg sammenlignet med kontrollgruppen, men her mangler det eksakte tall, opplyser dagligvarekjeden.

Langenberg kan meddele at de vil fortsette å gi kundene sine vennlige dytt i en sunnere retning, ved å gjennomføre flere jevnlige nudging-tester.

Det å teste og på denne måten forbedre kundeopplevelsen og optimalisere kundereisen står veldig sentralt for oss i utvikling av våre nettsider og tjenester. Nå har vi gjort disse testene med suksess og tiltakene er implementert. Vi vil fortsette det arbeidet og teste nye spennende tiltak andre steder i kundereisen for å se effekten av disse igjen, sier Langenberg.

Del artikkel: