Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nedbemanninger hos IKEA grunnet omorganisering: “Færre roller”

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Ikea of Sweden nedbemanner.

ANNONSE

Det er ikke første og sannsynligvis ei heller siste gang store aktører melder om nedbemanning. Denne gangen er det Ikea of Sweden som skal minske antallet ansatte, ifølge Expressen.

Omorganiseringen på Ikea of Sweden som pågår frem til 1. september kommer til å innebære at visse roller i nåværende virksomhet forsvinner samtidig som nye roller tilkommer. Vi har dog kommet så langt i prosessen at vi kan se at vi i løpet av dette virksomhetsåret vil ha færre roller og stillinger på Ikea of Sweden, sier Jonas Grölund, pressekontakt i Ikea of Sweden, til avisen.

Nøyaktig hvor mange som vil påvirkes vil man dog ikke gå ut med nå. Årsaken er at det gjenstår beslutninger å ta og at ulike deler av virksomheten er på ulike stadier av prosessen.

Det var Smålandsposten som først skrev om en pågående omorganisering og flere sjefer skal ha vært nødt til å signere taushetserklæringer for å unngå lekkasjer rundt dette.

"Kommer til å stille spørsmål"

Det skal være stor uro blant de ansatte og mange er redde for å miste jobben. Ryktene går og det er delt informasjon om at inntil hver femte ansatte kan bli tvunget til å forlate jobben. Men dette er informasjon som Peter Almqvist, tillitsvalgt ved Ikea i Älmhult, er tvilende til om stemmer.

Dette er ikke noe vi kjenner til, og det kommer vi til å stille spørsmål ved om det er tilfellet, sier han til Expressen.

Ingen nedbemanning i Norge

Ikea of Sweden er et eget juridisk selskap som er uavhengig av Ikea Norge. Dette er Ikeas globale senter for sortiment og produktutvikling, og selskapet er ikke en del av Ingka gruppen slik som Ikea Norge er.

Pressevakt ved Ikea Norge, Shari Brown, bekrefter overfor Ehandel at det ikke finnes noen nedbemanningsplaner i Ikea Norge.

Ikea er et verdibasert selskap og det viktigste vi gjør er å ta vare på våre kunder og medarbeidere - spesielt i usikre tider med uro i verden og økte levekostnader for mange. Vi i Ikea jobber kontinuerlig med å holde så lave priser som mulig og gitt dagens krevende kostnadsbilde har vi et ekstra fokus her, og per nå har Ikea Norge ingen planer om å nedbemanne, sier Brown til Ehandel.

Del artikkel: