Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Negativ utvikling for XXL – venter om lag halvering av resultatet

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Beste estimatet vi har nå".

ANNONSE

En nærmest halvering av driftsresultatet er det som nå forventes av XXL i andre kvartal. Dette skriver E24 etter at sportskjeden i en børsmelding denne uken blant annet viser til redusert etterspørsel i markedet. Et tøft marked har vist seg å bli enda tøffere til tross for store forventninger til salgsinntekter i sommermåneden juni.

LES OGSÅ: Utfordrende vinter gir resultatfall for XXL

Samtidig som inntektene forventes å lande på 2,2 milliarder kroner i andre kvartal, ned fra 2,4 milliarder kroner samme kvartal i fjor, regner man med et driftsresultat på mellom 190 og 220 millioner kroner. Dette er ned fra 392 millioner kroner i andre kvartal i fjor.

Juni er vår største salgsmåned i kvartalet og nå er det fortsatt to uker igjen av måneden, derfor vet vi ikke helt sikkert hvordan kvartalet blir til slutt. Men ut ifra utviklingen vi har sett så langt, så er dette det beste estimatet vi har nå, sier Andreas Nyheim, kommunikasjonsdirektør i XXL, til E24.

XXL peker på et svakere forbrukersentiment som en del av forklaringen på den negative utviklingen.

Vi opplever i likhet med andre i varehandelen at markedet er tøft om dagen. Dette har mediene skrevet mye om og noen har omtalt det som en bråstopp. Det handler om at folk er mer forsiktige med å bruke penger og vi ser at det rammer spesielt dyrere kapitalvarer, sier Nyheim.

Del artikkel: