Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Negativt resultat i PostNords tredje kvartal: “Sterk kostnadsvekst”

Robin Olsen, CEO i PostNord Norge.
Foto: PostNord
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Nedgang i netthandelen merkes hos logistikkaktøren.

ANNONSE

Når PostNord leverer sine tall for tredje kvartal i år peker logistikkaktøren først og fremst på nedgang i netthandelen samt sterke kostnadsøkninger som årsakene til et negativt resultat.

Mens inntektene endte på 1 261 millioner svenske kroner raser driftsresultatet (EBIT) til -54 millioner kroner. Dette til sammenligning mot inntekter på 1 145 millioner og et driftsresultat på -48 millioner kroner samme kvartal i fjor.

Vi ser en negativ volumutvikling på ca. -10 prosent målt i antall pakker i Norge mot i fjor. Dette skyldes at samfunnet har åpnet mer opp, hvor folk igjen tar i bruk fysiske butikker og kjøpesentre fremfor å handle på nett. I tillegg ble resultatet påvirket av sterk kostnadsvekst spesielt innen økte energipriser og bilkostnader som har hatt en negativ påvirkning på kvartalsresultatet kombinert med planlagte oppstartskostnader i forbindelse med nye terminaler i Bergen, Kristiansand og Drammen.

Disse tre terminalene er i drift nå før høysesong denne høsten, og vil være med på å bidra til at vi tredobler vår kapasitet innen 2025 fra nivået i 2020, sier Robin Olsen, CEO i PostNord Norge, i en kommentar til rapporten i dag.

En nedgang i antall pakker forhindrer ikke logistikkselskapet i å forberede seg på en pakkefull fremtid. I løpet av 2023 skal PostNord øke antall hentesteder til over 3000 ved å utplassere rundt 2300 pakkeautomater i løpet av året samt ytterligere 700 i 2023.

PostNords ambisjon er å være fossilfri innen 2030 med en fossilfri distribusjon allerede fra 2027, og som en del av dette fase inn ytterligere elektriske varebiler og biogass lastebiler fremover. For å sette fart på arbeidet er det også startet rekruttering av egne ansatte sjåfører og biler som vil overta distribusjon fra leverandører for å sikre en rask utskifting av biler og en god kontroll og kvalitet på omstillingen mot det grønne skifte av varetransporten i PostNord Norge, sier Olsen.

PostNord Groups nettoomsetning endte på 9456 millioner svenske kroner, en nedgang på -2 prosent. Pakkevolumene minsket med totalt -4 prosent og brevvolumene med -11 prosent. Driftsresultatet (EBIT) endte på 65 millioner svenske kroner.

Del artikkel: