Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

NetOnNet doblet antall konverteringer med målgruppeanalyse

En omfattende forståelse av kunden kan gi deg ny og viktig kunnskap i en konkurranseutsatt bransje.NetOnNet har fokusert på målgruppeanalyse, kundesegmentering og personifisert datadrevet markedsføring. Dette har gitt en dobling i registrerte kunders kjøp.

Har gått motsatt av konkurs

Mens flere aktører i den konkurranseutsatte elektronikkbransjen i de senere år har strevd, og til og med gått konkurs, har NetOnNets omsetning gått i motsatt retning. Grunnlagt i 1999 som et rent nettbasert foretak, har firmaet i dag 33 fysiske butikker og over 900 ansatte i to land, og i 2016 hadde de en omsetning på SEK 5,1 milliarder.

Én av grunnene til at NetOnNet har hatt suksess, er deres fokus på kundedata som grunnlag for å forstå sine kunder.

Forstår kundene: Salget øker

Datadrevet målgruppeanalyse har banet veien for personifisert kommunikasjon med registrerte kunder. Dette har ikke bare ført til en øket kundetilfredshet, men også til større salgsvekst.

Relevant, personifisert kommunikasjon

– Etterhvert som vi vokste, forsto vi hvor viktig det var å kjenne kundene våre. På samme tid forsto vi at deres behov når det gjaldt å motta relevant personifisert kommunikasjon hadde økt, sier Pär Gancarz, CRM-leder hos NetOnNet.

Kundedata gjør personifisert kommunikasjon mulig

Arbeidet med datadrevet kommunikasjon begynte med en analyse av målgruppen av kundene. Den ble utført med hjelp av Bisnode-analytikeren Niklas Lindblom. Det første trinnet var å sikre kvaliteten på NetOnNets egne kundedata, samtidig som man hentet inn så mye bakgrunnsdata som mulig når det gjaldt kundeinnsikt.

 

Del artikkel: