Nets om Black Friday-tallene: “Langt høyere enn i fjor”

Nordmenn shopper som aldri før.

Betalingsselskapet Nets følger utviklingen under Black Friday, og melder nå om en transaksjonsvekst på 13,1 prosent sammenlignet med fjorårets Black Friday. Ardalan Fadai, handelsanalytiker i Nets, sier spredningen av tilbud utover Black Week ikke ser ut til å ha bremset nordmenns shoppinglyst i dag.

Til tross for fjorårets nedstengelse av samfunnet som følge av pandemien, viser de ferske tallene likevel en vekst i antallet som netthandler. Det ser ut til å bli en god start for norske nettbutikker, sier Fadai i en pressemelding.

Annonse

Ifølge betalingsselskapets tall fikk Black Week en knallsterk start i helgen, for så noe lavere aktivitet mandag til onsdag. Handlelysten har tatt seg noe opp på torsdagen, en trend som fortsetter nå fredag formiddag.

Mange butikker har gitt utvalgte kunder tidlig tilgang til tilbudene. Derfor ser sannsynligvis færre onlinetransaksjoner i nattetimene enn vi gjorde forrige år. Men etter klokken 0600 våknet nordmenn til liv, og nå er tallene langt høyere enn i fjor, avslutter Fadai.

Også Klarna kunne i dag meddele en sterk vekst i netthandelen etter midnatt, med en økning på 982 prosent. Dette tyder på at vi ligger rundt fjorårets rekordnivåer. Det kan altså virke som at rekorder vil slås også i år, til tross for at det heller var forventet sterkere vekst i handelen i fysiske butikker med et gjenåpnet samfunn og færre restriksjoner.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!