Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettapoteket femdoblet salget etter økt smitte

Driftsdirektør og farmasøyt i nettapoteket, Stig Henning Pedersen.
therese.karlsrud.haugen

"I går inneholdt annenhver ordre hos oss selvtester"

ANNONSE

Smitten stiger og har eksplodert blant barn og unge etter skolestart. Det påvirker også ordrene til nettapoteket, Farmasiet.no. I følge selskapet inneholder nå halvparten av ordrene deres selvtester.

I går inneholdt annenhver ordre hos oss selvtester, og vi har sett en økning på 400 prosent de siste syv dagene, sammenlignet med de syv før. Det er tydelig at grønt nivå på skoler har økt behovet for testing, og det er flott å se at nordmenn fortsatt er opptatt av å ta ansvar, sier driftsdirektør og farmasøyt i nettapoteket, Stig Henning Pedersen, i en pressemelding.

Selvtestene skal kunne tas hjemme uten tilsyn av helsepersonell og gi svar etter 15 minutter. Produsentene hevder at selvtesten gir en nøyaktighet på 98 prosent, men den er likevel ikke like sikker som PCR-testen som tas av det norske helsevesenet.

Selvtesten skal ikke brukes som eneste grunnlag for diagnose, og er ikke godkjent som offisiell dokumentasjon som gir deg grønt koronasertifikat. Den kan imidlertid gi deg en trygghet hvis du eller barna dine er usikre på om dere er smittet. For mange er det full aktivitet igjen, og med mange sosiale sammenkomster er det viktig å bryte eventuelle smittekjeder, sier Pedersen.

Pedersen forteller at de i Farmasiet foreløpig har store lagre av selvtester.

Vi ønsker jo at så mange som mulig skal ha tilgang på selvtester, derfor oppfordrer vi til å ikke bestille mer enn det man trenger. Vi kommer til å følge nøye med på utviklingen av den fjerde bølgen og rådene fra myndighetene, og jobbe for å møte etterspørselen, avslutter han.

Del artikkel: