Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettapoteket vil levere i postkassen – tapte i retten: "Anker avgjørelsen"

Elisabeth Haug, administrerende direktør i Farmasiet
"Et forbud mot bruk av postkasse har store negative konsekvenser".
Jimmy Andersson

Farmasiet gikk i fjor til søksmål mot Statens legemiddelverk fordi nett-apoteket ble nektet å levere reseptfrie legemidler i postkassene til kundene, noe de allerede hadde gjort i flere år.

Selskapet stevnet staten for feil lovtolkning, men tapte tidligere i år saken i Hordaland tingrett. Nå anker de avgjørelsen, rapporterer Shifter.

ANNONSE

Vi er uenige i rettens konklusjon. Vi mener at dagens regelverk tillater levering av reseptfrie legemidler i ulåste postkasser. Derfor anker vi, sier Elisabeth Haug, administrerende direktør i Farmasiet til avisen.

I dommen fra Hordaland tingrett gis det to steder uttrykk for støtte til Farmasiets leveringsmetoder. Retten uttaler at det "ikke betviles at det er gode erfaringer med leveringsmetodene, og at den teknologiske utviklingen gir muligheter som bør benyttes".

Regjeringen har tidligere varslet at den vil legge frem forslag til en ny apoteklov i løpet av 2024 eller 2025.

I tillegg til at vi mener forbudet ikke har lovhjemmel, er vi opptatt av at et forbud mot bruk av postkasse har store negative konsekvenser. Det rammer blant annet forbrukere som ønsker å handle reseptfrie apotekvarer over nettet, uten å måtte oppsøke et fysisk apotek. Det rammer også de som bor i distriktene og har lang reisevei til nærmeste apotek, sier Haug.

Del artikkel: