Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettbutikk endrer forretningsmodell etter nye tollregler

Svensk nettbutikk sender daglig fire tonn godteri til Norge
Morten Hansson, daglig leder i Maxgodis.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Går fra svensk til norsk godteri og begynner med datovarer.

ANNONSE

Den svenske nettbutikken Maxgodis har gjort suksess med godteri på nett i Norge, men nå som regjeringen har besluttet å fjerne 350-kronersgrensen fra 1.januar 2020 har selskapet sett seg nødt til å endre forretningsmodell. I stedet vil de nå satse på datovarer, noe som E24 var den første til å omtale.

LES OGSÅ: Maxgodis.se får smekk av Helsedirektoratet

På grunn av nye tollregler vil det ikke være mulig selge godis etter 1. januar fra Sverige til Norge. Da forsvinner 350- grensen som vi har i dag og det må betales moms og sukkeravgift på alt som importeres, sier Morten Hansson, daglig leder i en kommentar til Ehandel.

Selskapet går med dette helt bort fra å svensk godteri, og skal nå satse på norsk sjokolade og snacks som har gått ut på dato.

Vi vil selge sjokolade, snacks etc. som vi kjøper fra norske merkevareleverandører. Det vil være varer med best før dato 100 dager eller mindre.

Utenom godsaker har Maxgodis også solgt en hel del drikkevarer til svenske priser i sin nettbutikk. Dette planlegger likevel selskapet å fortsatt importere fra Sverige.

Drikkevarer vil vi importere fra Sverige i paller, og pakke i Norge sammen med godisen. Her det også moms og sukkeravgift men fortsatt med dette vil vi ligge langt under butikkpris i Norge, forklarer Hansson.

Del artikkel: