Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettbutikk gikk viralt med såpevideo - fikk 10 millioner visninger

Marte Ravn Tovik, gründer av Tailored Soap.
therese.karlsrud.haugen

Satset internasjonalt først.

ANNONSE

Siden 2013 har Marte Ravn Tovik fra Stavanger laget egne såper, badebomber og andre velværeprodukter, som hun selger på nett. I motsetning til en del andre valgte gründeren dog å lansere internasjonalt før hun begynte å satse i Norge. 

Det begynte med at jeg var på en hobbybutikk og snublet over en såpebase i 2013. Jeg var ikke klar over at såpelaging var en ting man kunne gjøre selv, og jeg hadde dilla fra første såpe. I 2015 begynte jeg å lage såpe fra bunnen av, da jeg ville lage mine egne oppskrifter, der jeg hadde kontroll over alle ingrediensene, sier gründer Marte Ravn Tovik, til Ehandel.

I starten var det markedsplassen Etsy som sørget for mesteparten av bestillingene for Tailored Soap, som selskapet heter, hvor USA stod for omtrent 90 prosent av bestillingene. Etterhvert begynte Tovik å drive mer og mer trafikk selv via sosiale medier. 

LES OGSÅ: Ny TV-serie får inn nettbutikk som hovedsponsor: "Ganske uvanlig"

“Håpet på rundt 300 000 visninger”

Det hele eskalerte etter at nettstedet INSIDER tok kontakt med Tailored Soap i 2017, og spurte om de kunne lage en video om dem til sin skjønnhetsside INSIDER Beauty. 

Det takket vi selvfølgelig ja til, og basert på views på andre filmer de nylig hadde lagt ut, håpet vi på rundt 300 000 visninger, sier Tovik. 

Allerede kort tid etter publisering hadde den nådd millionen, og har i dag totalt 10,6 millioner visninger. Etter at videoen av Tailored Soap gikk viralt åpnet Tovik nettbutikken Tailoredsoap.no, som nylig ble lansert i Norge. 

Fordi filmen fikk en så bra start, delte INSIDER den flere ganger i løpet av de neste månedene, som resulterte i at filmen endte opp på mer enn 10 millioner visninger.

Lager 200 såper i uka

Tovik driver Tailored Soap sammen med mannen Christopher Aitken, som har stått for å sette opp både norsk og internasjonal nettbutikk. Fra sitt studio i Stavanger sender de nå produkter til hele Europa, USA, Canada, Australia, Mexico og New Zealand. 

Det er kun jeg som lager såpe, tar bilder, sender bestillinger osv. Rundt de travleste tidene på året blir det fort et par hundre såper i uka, i tillegg til badebomber, body butter og andre produkter som også må produseres og alltid være på lager, forteller Tovik.

LES OGSÅ: Nytt marked for norske Bookis - 1000 brukere første måned

De siste årene har Tovik hatt økende suksess på nett og fått mer oppmerksomhet lokalt via messer og popups. Hun tror den økte suksessen i Norge i stor grad skyldes at folk har blitt mer opptatt av bærekraftige ingredienser og produkter. 

Folk blir også mer og mer oppmerksomme på at det finnes ingredienser de bør unngå. Flere vet hva badebomber er, badekar er back in style, og flere og flere ser fordelene ved å bruke såpestykker fremfor flytende såpe. Spesielt å minimere plastforbruk er viktigere nå enn tidligere.

Tovik tror det norske markedet har mer å lære om hva man bør unngå av ingredienser, men er glad for at det nå har blitt et økt fokus og at man har blitt klar for en norsk nettbutikk.

Som norsk bedrift som lager produktene sine selv er det dyrt å sende bestillinger til utlandet. I USA spesielt liker de ikke å betale for frakt, og de andre som selger tilsvarende produkter der, forholder seg ikke til like strenge krav til ingredienser som oss i Europa. Det er deilig å levere til et marked hvor andre må forholde seg til samme kvalitetskrav som oss når det kommer til ingredienser, og at vi bedre kan svare på forventninger til fraktpris, avslutter hun.

Del artikkel: