Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettbutikk solgte "skjermbriller" for 330 000 kroner første måned: ”Noe alle vil ha”

Henrik Berge Syvaldsen og Morten Gilje i Vivvoe.
therese.karlsrud.haugen

"Kommer til å bli en stor trend"

ANNONSE

Nettbutikken Vivvoe.no består av to unge menn fra Stavanger, Morten Gilje og Henrik Berge Syvaldsen, som brukte mye av dagene foran skjermer både på jobb og hjemme. Etter en stund merket de at skjermbruken begynte å få konsekvenser for helsen, i form av dårlig søvn, tørre øyne og generelt lite energi.

De ble anbefalt blålysblokkerende skjermbriller, men de fleste brillene hadde oransje glass og var ikke så representative som de hadde håpet. Dermed kom idéen om å skape noe selv og det hele startet i mai 2020. Etter grundig planlegging kom de frem til en skjermbrille i gjennomsiktig glass, som skal blokkere blått lys fra digitale enheter.

Jeg kjøpte skjermbriller til meg selv fra utlandet, men designet levde ikke helt opp til forventningene. Jeg fant fort ut at det også var et marked for dette i Norge, så vi er tidlig ute med et produkt som vi tror kommer til å bli en stor trend, sier Henrik Syvaldsen.

20-åringen Morten Gilje startet eget klesmerke allerede i 2016 og er selvlært ekspert innen annonsering og salg. Gjennom byrået Funnel Media AS, som han startet i 2019, hjelper han selskaper med blant annet digital markedsføring og netthandel.

Det jeg har lært om netthandel og markedsføring fra 2016 har bidratt til god vekst for klientene vi jobber med i byrået, og da var jeg selvsikker det ville bli nyttig i oppstart av Vivvoe, forteller Gilje.

Gründer-duoen har brukt mye tid på å få hjemmesiden til å bli så bra som mulig og har etter lansering fått en rekke henvendelser om de også kan lage nettbutikker for andre.

Bra bilder er noe vi mener er viktig og vi har derfor engasjert Steinbru Photography til å hjelpe oss med dette. Vi ser ikke for oss å bli et kjempe stort team, da mye er automatisert og foregår over nett. Vi planlegger ikke noe kontor enn så lenge og jobber med alt hjemmefra. Varene oppbevares på nettvarehotell gjennom Lundeby Gruppen, noe vi er veldig fornøyde med, forteller Gilje.

Henrik Berge Syvaldsen er 22 år gammel og har jobbet med salg i Elkjøp de siste fem årene, hvor han har blitt en av landets beste selgere i sin bransje. Han har også startet flere selskaper tidligere og er nå daglig leder for Vivvoe.

Da Bill Gates først spådde at alle vil ha en datamaskin på soverommet i fremtiden var det ikke så mange som trodde på han, men slik har det jo blitt. Mange tar med seg mobilen på soverommet for å scrolle før de skal sove. Det er forskning som viser at blålys fra disse skjermene har en sammenheng med dårlig søvn. Derfor tror jeg også at skjermbriller vil bli noe alle vil ha etterhvert, sier han.

LES OGSÅ: Hjemmekontor-gründere klare for internasjonal lansering

Planlegger flere produkter og markeder

Syvaldsen peker på at vi som regel er omgitt av skjermer og i snitt bruker nesten ni timer om dagen foran digitale enheter, som eksponerer oss for et kunstig lys. Før i tiden var søvnrutinen vår regulert av sollys, men nå holder blå lysbølger oss våkne også etter at solen har gått ned. Det forsinker produksjonen av melatonin, altså kroppens søvnhormon.

Nyere studier har vist at overeksponering for blått lys fra digitale enheter kan være skadelig for helsen, bekrefter Syvaldsen.

Nettbutikken nærmer seg nå én million i omsetning, og etter relansering i januar solgte de for 330 000 kroner bare denne måneden. Brillene kommer i tre ulike modeller, hvor det nå er to varianter som er utsolgt.

Vi gjorde om nettsiden i starten av året og har hatt en omsetning på 330 000 kroner siden lanseringen av denne for rundt en måned siden. I neste bestilling kommer vi til å doble innkjøpet av briller, sier Syvaldsen.

I første omgang er det kun skjermbriller uten styrke som selges i nettbutikken, men gründerne forteller at planen er å utvide med flere produkter etterhvert og at man også vil se på mulighetene rundt briller med styrke.

Startup-selskapet vurderer også å få med seg Suit Up Capital som aksjonær, som står bak den nye nettbutikken og norskutviklede dressbagen Suit Up. Med en aksjonær i ryggen håper Vivvoe på å satse i utlandet.

Vi planlegger å komme med flere produkter etterhvert, som skal bidra til økt livskvalitet. Samtidig vil vi satse internasjonalt med oppstart i Sverige, Danmark og USA. Her kan en aksjonær som Suit Up Capital bistå oss med kapital og erfaring. Om 2 år forventer vi at selskapet vil være verdt 10-15 millioner kroner, avslutter Gilje.

LES OGSÅ: Satser globalt med norske dressbagger - sikter mot 60 millioner

Del artikkel: