Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettbutikken skylder over 10 millioner kroner: “Ikke urolig”

Daniel Mühlbach, adm. direktør i Footway.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Har en plan, sier Footway-sjefen.

ANNONSE

Footway har per i dag 18 pågående saker hos namsmannen i Sverige, Kronofogden. Kravene kommer fra flere leverandører og ligger på totalt 11 millioner svenske kroner. Dette rapporterer Breakit.

Den administrerende direktøren, Daniel Mühlbach, viser liten bekymring rundt situasjonen.

Vi har en bra plan og vi følger den planen. Vi har en nær dialog med alle parter, altså långivere, leverandører og andre interessenter. Jeg kjenner meg ikke urolig over dette, faktisk, sier han til Breakit.

Men to leverandører, som ønsker å være anonyme, forteller til avisen at de er kritiske til Footways oppførsel. Den ene leverandører oppgir at nettbutikken har vært forsinket med betalingene de siste åtte månedene. Derfor har sakene nå gått til namsmannen slik at de kan få pengene som skyldes.

Jeg kan ikke huske sist gang vi gjorde noe som dette. Jeg tror ikke vi har koblet inn namsmannen noensinne, for noen kunde, de siste ti årene, sier leverandør-sjefen til avisen.

Får ikke kontakt

Leverandøren er også frustrert over at Footway ikke gir tilbakemelding. En annen leverandør, sier seg enig. Nettbutikken svarer aldri når man ringer, og svar på e-post er også uvanlig.

Mühlbach innrømmer at de står i en vanskelig situasjon. Ved årskiftet hadde selskapet 6 millioner kroner i kassa, men omtrent det dobbelte hos namsmannen.

I løpet av fjorårets fjerde kvartal sank omsetningen med 26,1 prosent til 318,1 millioner kroner, sammenlignet med samme periode året før. For helåret dreide det seg om et resultattap (ebit) på -288 millioner kroner. Et år tidligere lå resultatet på 6 millioner.

Del artikkel: