Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettbutikker i skvis – vurderer ytterligere rettslige skritt

Teamet i NP f.v: Camilla Gundersen, Frida Fall, Jo Egil Tobiassen, Maja Jørgensen, Marita Sollien, Kristoffer Hunstad og Jorunn Heggdal.
Foto: Northern Playground
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Anklager HektaPåTur for kopiering av "Ziplongs".

ANNONSE

Nettbutikken HektaPåTur har mottatt et varselbrev signert Northern Playgrounds advokat. De anklages for å ha kopiert en av sistnevntes design, nemlig Ziplongs. Dette skriver E24.

Northern Playground utviklet en type stillongs med glidelås i sidene, ZipLongs, i 2011. Plagget ble lansert i 2012 og har vært i salg i nettbutikken HektaPåTur i flere år før samarbeidet opphørte i 2021.

I 2022 lanserte HektaPåTur gjennom sitt eget merke, Peak Motion, en stillongs med glidelåser i begge sider, kalt "Peak Motion Merino zip longs".

Gründeren bak Northern Playground, Jo Egil Tobiassen, forteller til avisen at de har blitt advart om at "det er slik det fungerer" i klesbransjen. Denne gangen mener han dog at en grense er nådd.

I dette tilfellet er det en strek som er krysset med god margin, sier Tobiassen til E24.

Northern Playground mener HektaPåTurs design ligner for mye på deres eget og kommenterer at de har enerett til varemerket "Ziplongs" gjennom innarbeidelse i Norge.

I varselbrevet krever Northern Playground at bruken av varemerket "Ziplongs" må opphøre samt at produktene må fjernes fra markedet. Dersom dette ikke skjer, vil man vurdere ytterligere rettslige skritt.

Uforstående til kritikken

Gründeren bak nettbutikken HektaPåTur, Rune Tangen Kjeldsen, avviser kritikken. Han forteller til avisen av lanseringen har en sammenheng med at de ønsker produkter som forbrukeren vil ha i nettbutikken, og at de må tilpasse seg disse behovene.

Vi stiller oss helt uforstående til kritikken angående kopiering av navn, det blir som å si at man har enerett på ordet «dunjakke». Produktet vårt heter «Peak Motion Merino zip longs», det er så langt unna navnelikhet som det går an å få det til å bli, sier Kjeldsen til E24.

Videre i varselbrevet står det at man anser produktene til HektaPåTur å være en etterligning av Northern Playgrounds produkter, samt at tidspunktet for lanseringen, kort tid etter at samarbeidet med Northern Playground ble avsluttet, virker skjerpende i saken.

Kjeldsen skal ha understrekt at deres produkt ikke er ment å være en etterligning av Northern Playgrounds produkt.

Del artikkel: