Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettgiganten satser på butikker - ny superoutlet på gang

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Ny lov vil stanse ødeleggelser av varer.

ANNONSE

Zalando har lenge hatt outletbutikker, med salg av restevarer fra tidligere sesonger, returer samt plagg med noe slitasje. Disse butikkene har den siste tiden blitt enda flere i takt med Zalandos vekst på nett. Jo mer omsetning på nettet, jo flere varer havner blant "b-produktene", som netthandleren legger ut i disse outletbutikkene.

I 2018 hadde Zalando fire outlets og satset på en femte. I dag er antallet outletbutikker oppe i totalt åtte stykker og nå planlegger man flere.

Den største hittil

Siste nytt er at det blir en ny outletbutikk i Düsseldorf på totalt 2400 kvadratmeter. Dette kommer til å bli Zalandos største outlet hittil. Düsseldorf-butikken er dog bare en av totalt seks nye butikker som planlegges å stå klare før utgangen av 2022.

Zalando vokser og samtidig øker etterspørselen etter Zalando Oulets, det vil si fysiske butikker hvor vi selger varer til reduserte priser opp mot 70 prosent. Disse varene har tidligere vært tilgjengelig i Zalandos nettbutikk og kommer inn på Zalando Outlet så fort det er ensomme størrelser, varer fra forrige sesong eller varer med mindre slitasje som en manglende knapp, skriver netthandelen.

Ny lov som står bak satsingen?

Den nye butikken i Düsseldorf skal åpne neste år. En grunn til å investere i flere outlets kan komme av en ny tysk lov, som skal gjøre ødeleggelser av produkter vanskeligere for å få retailere til å finne en bedre måte å håndtere returer på. Zalando har kommentert at de har kontroll på den nye loven og at det ikke skal føre til noen problemer.

Ødeleggelse av varer og returer mangler ikke bare noen logikk, men motsier også vår forståelse av bærekraftig forvaltning, sier Jan Bartels, Senior Vice President Customer Fulfillment, hos Zalando.

Del artikkel: