Nettgründeren tar på ledertrøya i ny tech-startup: “Jeg er så heldig”

Vil bygge en av verdens mest avanserte og innovative sportsalgoritmer.

Det er straks to år siden nettbutikken Dyrekassen.no ble kjøpt opp av Felleskjøpet, og et års tid siden gründeren og daglig leder i selskapet trådte av for å gå inn i en aktiv rolle i selskapet han allerede var en del av styret hos: nemlig iGlow.

Etter tolv måneder som CEO i iGlow har Roger Holthe Olsen vært med på å helomvende selskapet og rigget iGlow for internasjonal ekspansjon.

Annonse

Nå er han på jakt etter nye eventyr – og denne gangen er det sportslig teknologi som står for tur.

Jeg har alltid hatt en veldig sterk interesse for trening og har trent aktivt blant annet fotball, kick-boxing og annen utholdenshetssport. Entalpi ble til som følge av mitt gode samarbeid med Geir Inge Lunde over mange år, der vi blant annet jobbet tett sammen i forbindelse med Dyrekassen. Da vi sammen med Olav Aleksander Bu og Richard Skår så at vi kunne bygge en unik treningsapp for seriøse atleter, ble det for spennende til å la være, forteller Holthe Olsen, CEO i Entalpi, til Ehandel.

Gjennom det nyetablerte gründerselskapet Entalpi skal nemlig Holthe, sammen med det som beskrives som et dream team, digitalisere treningsmetodologien “The Norwegian Method”. Verdensmestermetoden skal fanges og samles i en app samt en analyseplattform som videre skal tas ut i verden. Målet er å ta en ledende posisjon globalt innen sportsteknologi.

Om hvordan appen skal bli seendes ut svarer Holthe Olsen detaljert og engasjert. Det er ingen tvil om at han har funnet den riktige, neste ledertrøya som CEO i Entalpi.

Med mobilappen har vi ambisjoner om å bygge en av verdens mest avanserte og innovative sportsalgoritmer. Algoritmen vil i praksis analysere trenings- og helsedata fra treningsklokker og andre treningssensorer og deretter automatisere og individualisere et treningsprogram som er skreddersydd basert på denne analysen. Slik får man et individuelt og dataoptimalisert treningsprogram som stadig utvikles etterhvert som algoritmen blir smartere og fores med mer data.

Metoden skal allere ha vært benyttet med stor suksess av de verdenskjente triatletene Kristian Blummenfelt og Gustav Iden. Og pengene? De skal komme fra måneds- og årsabonnement i tillegg til en planlagt e-handel hvor nevnte sensorer kan kjøpes.

Ferske investormillioner på konto

I sommer ble det hentet 4,4 millioner kroner gjennom en emisjon i tillegg til at Entalpi har kapret en innovasjonskontrakt på ca. 3,6 millioner kroner med Innovasjon Norge. E-handelen er planlagt lansert i løpet av året og appen skal lanseres innen sommeren 2023. Denne høsten er man dessuten i gang med å hente ytterligere kapital for å nå den globale ambisjonen som er satt.

Ehandel lurer på om dette er nok et start-up-prosjekt for Holthe Olsen, eller om han ser for seg en lengre reise med Entalpi. Til dét er svaret klart.

Annonse

Entalpi er for meg et langsiktig prosjekt der jeg også har vært med fra helt tidlig fase. Jeg er så heldig at jeg kan leve av å bygge selskaper og det er i gründerfasen jeg liker meg aller best. Både skalering, finansiering og det å finne og ansette de beste folka man får tak i, er noe som gir meg enormt med energi.

Teamet i Entalpi er virkelig bunnsolid, med dyktige personer i alle ledd. I så måte er jeg svært privilegert som får lede selskapet i denne spennende fasen. Nå satser vi globalt og håper å kunne vise til enda en suksessfull tech-startup fra Norge i årene som kommer.

Med i dream teamet finner vi Olav Akelsander Bu, Kristian Blummenfelt og Gustav Iden. Som styremedlemmer og investorer finner vi Erlend Drevdal Hausken og  Njål Hansen fra de internasjonale suksess-selskapene Voisey og Beat Technologies. Også serieentreprenørene Pål Wagtskjold Myran fra Voisey og Carl-Erik Michalsen Moberg fra TicketCo har investert i selskapet og går inn i selskapets advisory board.

I styret og advisory board inngår dessuten en rekke ledende professorer og eksperter fra toppidrett, helse og næringsliv, opplyser Entalpi.

LES OGSÅ: E-handelsprofilen til ny toppjobb – satser internasjonalt

LES OGSÅ: Dyrekassen-gründer slutter som daglig leder

LES OGSÅ: Felleskjøpet kjøper Dyrekassen.no – skal doble omsetningen

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!