Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Netthandel drar Posten opp: ”Vi er fornøyd med utviklingen”

therese.karlsrud.haugen

Verre for postsegmentet.

ANNONSE

Posten-konsernet rapporterer tallene for fjerde kvartal og helåret 2019 fredag morgen, hvor foreløpige tall viser at omsetningen økte med 1,3 prosent til 6,49 milliarder kroner i fjerde kvartal. Justert driftsresultat landet på 279 millioner kroner, som er en økning på 32 millioner fra tilsvarende kvartal i 2018.

For hele året summerer Posten omsetningen til 24,2 milliarder kroner og leverer et justert driftsresultat på 808 millioner, som er opp med 278 millioner kroner.

LES OGSÅ: Full stopp i brevposten til Kina

Fremgangen skyldes i hovedsak veksten i logistikkvirksomheten, og Posten begynner nå å se positive effekter av den langsiktige satsningen som er gjort for å møte den økende netthandelen.

Vi er fornøyd med utviklingen i 2019. Veksten, spesielt innen e-handelsmarkedet, kommer som følge av at vi utvikler tjenester og digitale løsninger som møter kundenes behov. Vi har god fart på innovasjonsarbeidet og er i gang med å forme fremtidens utleveringsnett. I fjor utvidet vi vårt utleveringsnettverk i Norge, Sverige og Danmark med nærmere tusen nye utleveringssteder, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten.

Posten er samtidig i gang med å teste "Pakkeboks", hvor folk kan hente pakkene sine i automat nærmere der de bor og ferdes.

E-handel er i vekst. For å møte veksten og tilby attraktive løsninger til nordiske nettbutikker, fortsetter vi å utvide kapasitet og nettverk både i Sverige og Danmark. I Norge vil vi samprodusere og samkjøre post, pakker og gods i et felles nettverk.

LES OGSÅ: Posten ruller ut 100 nye pakkebokser

Postsegmentet svekket resultatet

På grunn av fallende brevvolum ble Postens driftsresultat (EBIT) påvirket negativt med 651 millioner kroner, som falt fra 415 og landet på 162 millioner kroner. Dette kommer hovedsakelig av omstillingskostnader på om lag 430 millioner til nødvendig restrukturering av postvirksomheten.

Driftsresultatet ble negativt påvirker av betydelige avsetninger til nødvendig restrukturering av virksomheten, som følger av fallet i brevvolum.

For å videre til tilpasse posttilbudet til lavere etterspørsel vil utlevering av brevpost skje annenhver dag fra og med juli 2020 slik ny postlov åpner for. Pakker vil fortsatt utleveres alle hverdager i store deler av landet.

Del artikkel: