Etter gjenåpningen – dette vil nordmenn netthandle

Vi forbereder oss på en mer sosial hverdag.  

Gjenåpningen av samfunnet i slutten av mai klaffet godt med nordmenns lengsel etter frihet, sol og late sommerdager. Dette merkes dessuten på deres handlevaner på nett. Vi har tatt en prat med Prisjakt, som kan fortelle at de raskt så effekten av gjenåpningen i sine statistikker.

Vi så en ganske klar og umiddelbar effekt på kjøpsinteressen på nett etter at Norge startet gjenåpningen. De påfølgende dagene, etter åpningen i slutten av mai, var det en kraftig vekst i varekategorier som har hatt til dels sterk nedgang under pandemien, forteller Are Vittersø, daglig leder i Prisjakt, til Ehandel.

Annonse

Vittersø trekker allerede nå konklusjonen at nordmenn handler produkter til det "nye", sosiale livet, og at vi er klare for å ta tilbake friheten i våre sosiale liv.

LES OGSÅ: Solgt egne badedrakter for én million: "Utrolig gøy"

Spesielt kategorier knyttet til utseende og velvære har økt betraktelig. Den daglige lederen forteller at kategorien parfyme økte med nesten 23 prosent i løpet av den første uka i juni, mens mascara og reisevesker økte med henholdsvis 29 og 30 prosent. Solbriller var opp mot 20 prosent, og kontaktlinser økte med 34 prosent. Det er klart at nordmenn nå er på vei ut av hjemmet og hjemmekontoret.

Mange av disse kategoriene har stabilisert seg litt nå i begynnelsen av juli, men de er alle fremdeles blant de mest voksende kategoriene. Et annet interessant funn den siste tiden er jo at det er spådd en "myggsommer", dette er nok noe nordmenn allerede har merket, da myggfelle-kategorien vår har økt med over 200 prosent i juni, sier Vittersø.

LES OGSÅ: Sommer i e-handelen - slik påvirkes selskapene

Også pizzaovnen er svært populær og kategorien har økt med over 500 prosent sammenlignet med fjoråret. Kategorien griller økte med 47 prosent.

Noe handler selvfølgelig om godværet vi har hatt, men jeg er sikker på at hovedgrunnen er at nordmenn nå - endelig - planlegger for å være sosiale, møte mennesker og bruke penger på produkter som så langt i pandemien ikke har vært så nødvendige. Fremover handler det i mye større grad om å bruke penger på oss selv, og vårt eget velvære, sier Vittersø, og fortsetter:

Mye tyder på at vi nå får et raskt skifte - der vi har et sug etter å bruke penger på restaurantbesøk, uteliv, kino, teater og opplevelser, men også på helse- og velværeprodukter, reiseeffekter og andre varer som er viktige når vi skal ta vårt sosiale liv tilbake.

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!