Netthandel og dagligvare tilbake til normalen – grensehandelen øker

"Som ventet"

Grensehandelen økte kraftig i februar, samtidig som dagligvaren går ned og netthandelen forblir høy. Dette melder Virke.

Både dagligvarehandelen og netthandelen skal være tilbake til normalen, etter et kraftig oppsving under pandemien. Dagligvare går ned 4,7 prosent sammenlignet med februar i fjor, og netthandelen går ned 0,2 prosent, ifølge Virkes prognoser.

Annonse

Som ventet hadde dagligvarehandel en markert nedgang i februar i år sammenlignet med samme måned i fjor. Dette har sammenheng med gjenåpningen av samfunnet i februar. Flere går ut for å spise og drikke, og ikke minst har grensehandelen tatt seg kraftig opp igjen, sier Jarle Hammerstad, leder for bransjepolitikk i Virke.

Under samme periode øker kosmetikk, gull- og sølvvarer samt klær med en kraftig vekst. Dette er gode nyheter, melder Hammerstad.

Det er gledelig at bransjer som har slitt på grunn av nedstengningene kommer raskt tilbake igjen, og dette er også en del av den store justeringen tilbake mot normalen etter pandemien, sier Hammerstad.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!