Netthandelen bidrar til riktig sterkt resultat for Posten

"Fortsatt vekst i pakker fra netthandel"

Posten-konsernet delte i dag sine resultater for 2021 til og med tredje kvartal. Tallene viser en markant resultatforbedring, og en økning i netthandelen på 36 prosent de siste 12 måneder.

Konsernets omsetning så langt i år har vært på 17 939 millioner kroner, hvilket er en økning på hele 557 millioner kroner sammenlignet med samme periode i 2020.

Annonse

Vi leverer et nytt sterkt resultat som viser at vi er godt posisjonert i et marked hvor det er kraftig etterspørsel etter raske og miljøvennlige leveranser, og spesielt fra netthandelen. Vi forventer at gjenåpningen etter koronapandemien vil føre til økt etterspørsel etter transport og logistikktjenester i bedriftsmarkedet. I privatmarkedet forventer vi at nye handlevaner fører til fortsatt vekst i pakker fra netthandel, selv om denne var avtagende i tredje kvartal, sier Tone Wille, konsernsjef i Posten Norge, i en pressemelding.

Det justerte driftsresultatet økte med 393 millioner sammenlignet med samme periode i fjor, og landet på 1 211 millioner kroner. For tredje kvartal alene omsatte Posten for 5 913 millioner kroner, og det justerte driftsresultatet landet på 402 millioner kroner.

Netthandelen alene har vokst med 36 prosent det siste året. For 2021 til og med tredje kvartal, var veksten i netthandelen på rett over 27 prosent.

Logistikksegmentet, som består av E-handel og logistikk samt Internasjonal logistikk, landet et driftsresultat på 1 089 millioner kroner. Dette betyr at logistikksegmentet økte resultatet mot samme periode i fjor, med 358 milioner kroner.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!