Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Netthandelen har vært nede i en uke - nå får Synsam mystisk beskjed

therese.karlsrud.haugen

Hackere kan ha kapret datasystemet.

ANNONSE

Helt siden tirsdag forrige uke har brillekjeden Synsams nordiske netthandel vært nede. Det som trolig er et hackerangrep har også rammet optikerkjedens datasystem og kassesystem, men dette er oppe og går igjen denne uken. Det opplyser vår søsternettside Ehandel.se.

Synsam.no er for tiden nede grunnet tekniske utfordringer. Vi beklager de ulemper dette måtte medføre for deg som kunde, står det på Synsams nettsider.

Både den norske, svenske, finske og danske nettsiden er nede, men alle fysiske butikker holder åpent.

Det mørke nettet

Mandag denne uken dukket det opp en bloggpost fra aktøren bak løsepengeviruset Revil Ransomware på "Happy Blog", hvor aktøren har publisert følgende beskjed til Synsam: «Alle nettverk har blitt låst, inkludert sikkerhetskopier. Kontakt oss for å gjenopprette nettverkstilgang». Det meddeler NRK.

Innlegget ble funnet av Håkon Lønmo, som er sjef for cybersikkerhet ved selskapet BDO. Her overvåker de hva hackere skriver om på det mørke nettet, en del av internett som ikke er tilgjengelig via Google.

Synsam ønsker ikke å la seg intervjue, men har kommunisert følgende uttalelse til NRK:

Vi fokuserer på å løse situasjonen. Ettersom vi har en pågående etterforskning, ønsker vi ikke å spekulere i hva forstyrrelsene skyldes, skriver Jenny Fridh, kommunikasjonssjef for Synsam Group.

Del artikkel: