Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Netthandelsgiganten åpner ny kasseløs butikk

Amazon Go Grocery er nyåpnet i Seattle.
Amazon
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Nye Amazon Go Grocery fokuserer på større utvalg.

ANNONSE

Amazon har allerede over 20 kasseløse butikker som går under navnet Amazon Go. Nå har netthandelsgiganten åpnet butikken Amazon Go Grocery, som fungerer under de samme prinsipper som  Amazon Go, men med noen tekniske oppgraderinger.

Den første Amazon Go Grocery åpnet tidligere denne uken i Seattle. Til forskjell fra Amazon Go, som kan minne om typiske kiosker med ferdigsmurt mat og drikke, er Amazon Go Grocery fem ganger så stor. Med stort fokus på utvalg i varer har de også tatt inn produkter fra sin egen matvarekjede Whole Foods. Her skal kundene kunne plukke varene rett i handleposen uten å måtte betale i en betjent kasse.

I følge The Verge, som fikk besøke butikken innen åpning, har de ingen planer om å ekspandere ennå. Først ønsker Amazon å teste ut konseptet, men dersom det skulle være suksess har de håp om at dette blir en raskt voksende plattform.

Vil ikke konkurrere med Whole Foods

Dilip Kumar, sjef for fysisk retail og teknologi i Amazon, forteller til The Verge at de nye butikkene ikke er ment å være konkurrenter til selskapets Whole Foods-kjede, men heller fungere som et kompliment for å dekke forbrukernes forskjellige levemåter.

Kundene handler på mange forskjellige måter, på mange forskjellige steder. Noen ganger vil du ha varene levert, noen ganger går du i butikken, noen ganger går du til Whole Foods. Vår jobb er å finne ut hvordan vi kan tilføre verdi, sier Kumar til The Verge.

Del artikkel: