Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Netthandelspakkene flyr ut i pandemien

therese.karlsrud.haugen

Posten melder om kraftig økning.

ANNONSE

Det er en formidabel netthandelsøkning i alle norske fylker, i følge Posten Norge. I andre kvartal skal økningen på landsbasis ha vært over 60 prosent målt mot samme periode i fjor.

Veksten har vært formidabel for alle typer netthandelspakker. Det er ingen tvil om at koronasituasjonen har vært en utløsende faktor. Vi hadde sett for oss en jevn økning, men vi er nå på et nivå som vi trodde vi skulle være på om to til tre år, sier pressesjef Kenneth Pettersen i Posten, i en pressemelding.

Størst har økningen vært i Oslo med 86 prosent, mens Nordland samt Troms og Finmark har hatt en noe lavere økning på 52 prosent.

Posten har tro på at antallet pakker vil stabilisere seg på dette høye nivået også når situasjonen i samfunnet har normalisert seg.

Det er interessant at netthandlere både i byer og i områder med færre innbyggere synes det er attraktivt å handle med hjelp av Posten. Når økningen er størst i Oslo, kan det ha sammenheng med at det har vært mest koronasmitte i hovedstaden. Det kan ha ført til at innbyggerne her har vært ekstra opptatt av å finne nye, smittevernvennlige leveringsmåter. Vi utvikler nå stadig nye tjenester og jobber også med at våre leveranser skal bli mest mulig miljøvennlige og klimanøytrale, sier Pettersen.

Del artikkel: