Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Netthandelsprofiler investerer millionbeløp i martech-konsept

Øverste rad fra venstre: Steinar H. Nygaard, Göran Hüllert, Eirik Norman Hansen, Joachim Furuseth, Ole Johan Lindøe og Morten Krogh-Moe. Nederste rad fra venstre: Ole Martin N. Evensmo, Magnus Bakken, Lars Thomte, Kåre André Jevanord, Eirik Fuglestad og Sindre Vaskinn.
therese.karlsrud.haugen

Danner nytt konsulentselskap innen markedsføringsteknologi.

ANNONSE

Et titalls nordmenn med lang erfaring innen ehandel og markedsføring går sammen og lanserer et nytt "martech"-konsept. Det er Ole Martin N. Evensmo som er initiativtaker og nå daglig leder av selskapet, som har fått navnet Springboard Martech AS. 

Selskapet ble etablert for fire år siden. De siste par årene har ambisjonsnivået økt mange hakk og nå er det på tide å gire opp skikkelig, forteller Ole Martin N. Evensmo, i en pressemelding. 

Springboard jobber i dag som konsulenter for en håndfull nordiske selskaper som leverer markedsføringsteknologi, eller martech som det også kalles. Selskapet har også eierandeler i flere selskaper, inkludert Lipscore, Cavai, Coupler og 24Nettbutikk. 

Evensmo har selv erfaring med ehandel og markedsføring fra kjeder som Elkjøp, Jernia og David-Andersen, samt nettaktører som Komplett og svenske Bythjul. Han har også bygd opp eHandel.com, som idag eies av EhandelSE. Etter at han solgte eHandel.com har han det siste halvannet året jobbet for tech-selskapet Sannsyn.

Mange kjente navn på aksjonærlisten

Det nye selskapet tar nå inn én million kroner i en emisjon, hvor kjente norske netthandlere som Magnus Bakken, Kåre Andrè Jevanord, Eirik Fuglestad, Lars Thomte, Ole Johan Lindøe, Steinar Nygaard og Morten Krogh-Moe er med. Hele listen over aksjonærer kan ses på bildet øverst i saken.

Springboard Martech skal være et selskap eid av og drevet av folk med kunnskap og interesse for ehandel eller markedsføring. Det er selvsagt mange som oppfyller de kriteriene. De som faktisk har blitt med i emisjonen er stort sett folk jeg kjenner godt og som selv har har tatt kontakt med et ønske om å skape noe sammen, sier Evensmo. 

Evensmo er enn så lenge eneste ansatt i selskapet, og vil samtidig fortsette å jobbe for Sannsyn som innleid konsulent via Springboard Martech ved siden av.

De nye aksjonærene er alle i fulltidsjobber, men vil på ulike måter bidra til å skape verdi for selskapet og samarbeidspartnere. Skal vi lykkes med vår modell må vi bli gode til å utnytte hver enkelt aksjonærs nettverk og ekspertise uten at den enkelte nødvendigvis må bruke så mye av sin dyrebare tid, forklarer Evensmo. 

Alle de nye aksjonærene er menn. Det er ikke Evensmo helt fornøyd med. 

Vi klarte dessverre ikke denne gangen å balansere kvinneandelen. Det er en høy prioritet ved kommende valg av prosjekter og rekruttering av nye partnere.

Flere satsingsområder

Emisjonen ble fulltegnet på tre uker og ble avsluttet rett før påske, midt i Corona-kaoset. En ytterligere emisjon skal være aktuelt, men dette blir tidligst til høsten.

Vi har nå totalt 12 aksjonærer og litt penger på bok. Det første vi skal gjøre er å finslipe konseptet og bli bedre kjent med hverandre. Tiden vil vise hva fremtiden bringer, men det er ikke til å legge skjul på at ambisjonsnivået er høyt og da trengs både mer kapital og flere kloke hoder.

Selskapet satser både på konsulentvirksomhet, investeringer og events. Det kan også bli aktuelt med flere satsningsområder.

Vårt hovedfokus er å hjelpe martech-selskaper å lykkes i Norden. I visse tilfeller trenger disse selskapene rådgivning og tilgang til vårt nettverk, mens de i andre tilfeller trenger kapital, avslutter Evensmo.

Del artikkel: