Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Nettsalget økte med 59 prosent: ”Et sterkt resultat i en turbulent tid”

Kristofer Tonström, Clas Ohlsons nye toppsjef.
therese.karlsrud.haugen
therese@ehandel.com

Måtte stenge 30 prosent av butikkene.

ANNONSE

Samtidig som det totale salget faller med ni prosent, øker netthandelen til Clas Ohlson med 59 prosent. Det kommer frem når selskapet rapporterer tallene for årets tredje kvartal, 1. november til 31.januar.

I denne perioden skal kjeden ha omsatt for 2,6 milliarder svenske kroner. Driftsresultatet landet på 358 millioner kroner, som er en nedgang fra 378 millioner året før.

Et sterkt resultat i en turbulent tid der vi blant annet håndterte nye restriksjoner i Sverige kort tid før årets viktigste salgsuke og lockdown i Oslo-regionen i januar, sier Kristofer Tonström, administrerende direktør i Clas Ohlson, i en kommentar.

Coronarestriksjoner i Norge under 2021 gjorde at Clas Ohlson måtte stenge 30 prosent av sine norske butikker. I tillegg fortsetter utviklingen av den norske kroner å ha en negativ innvirkning. Selskapet meddeler også at en annen usikkerhetsfaktor er de globale logistikken, som påvirkes av pandemien.

I januar justerte vi raskt fra normal butikkdrift i Norge, til å tilby levering av nettbestillinger utenfor butikken da de nye restriksjonene ble innført.

Under årets første ni måneder, fra mai i fjor til januar i år, sank den totale omsetningen til Clas Ohlsont med 5 prosent til omtrent 6,7 milliarder kroner. Driftsresultatet økte til 672 millioner, hvilken kan sammenlignes med 590 millioner året før.

Del artikkel: